Fransk stubkultivator med vokseværk
Kuhn viser Optimer L 12000 på Agritechnica. Kapacitet er blevet en stadig vigtigere faktor.

Store arbejdsbredder er ikke forbeholdt farme i Østeuropa. Også i Danmark er der interesse for eksempelvis harver i store bredder, og et eksempel står på Kuhn-standen på Agritechnica, nemlig stubkultivatoren Kuhn Optimer L 12.000.

»Vi har tidligere haft den i 7,5 metsrs bredde, men nu får vi den i 9 og 12 meters udgaver. Også i Danmark er der et marked for redskaber af den kaliber«, siger produktchef hos Maskinhandler Indkøbsringen, Christian Korsholm og tilføjer, at den også fås med lamelplanke til pløjet jord.

Til såvel pløjefri som dyrkningssystemer, hvor der pløjes, er der stor opmærksomhed på stubbehandling. Ikke mindst er kapaciteten blevet en vigtig faktor for de stadigt større driftsenheder.

Så derfor lancerer Kuhn nu stubkultivatorer med individuelle diske i 9 og 12 meters arbejdsbredder, der med arbejdshastigheder på gennemsnitligt 15 kilometer i timen opnår kapaciteter op til 18 hektar i timen.

Begge versioner, som har 510 millimeter diske, er designet til de helt store landbrug. Med stor arbejdsbredde og sektionsopdelt er den korrekte arbejdsdybde sikret gennem Kuhns Steady Control system. Ved hjælp af hydrauliske stempler og varierende tryk leveres den ønskede og præcise arbejdsdybde i hele arbejdsbredden.

Efter stubbens bearbejdning pakkes jorden igen ved hjælp af Kuhns soil-to-soil pakkevalse.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.