Hårdt corona-forår sænker europæisk traktorsalg

Salget faldet med hele 12 procent i første halvår. Dog håb for bedring på flere markeder i andet halvår.

Traktorsalget i Europa er mærket af Covid-19. Således faldt antallet af solgte traktorer i årets første seks måneder med over 12 pct. til et samlet tal på 68.831 landbrugstraktorer.

Det oplyser CEMA, den europæiske organisation for landbrugsmaskinproducenter.

Salget af landbrugstraktorer faldt med 12,08 pct. i forhold til samme periode 2019, og det er især salget af mindre traktorer under 75 kilowatt, der er gået i stå.

Under en fjerdedel af nedgangen kommer fra traktorer på over 110 kilowatt.

Tyskland blev nummer et på listen over lande med flest solgte traktorer. 17 pct. af den totale mængde blev afsat i Tyskland, mens nummer to på listen, Frankrig, tog sig af 12 pct. af traktorerne. Italien ligger på tredjepladsen med 9 pct., viser tal fra CEMA.

For de fleste markeder er forvetningen, at 2020 totalt set ender dårligere end sidste år. Det konstateres dog, at der er håb for, at de tyske landmænd har udsat deres indkøb til andet halvår.

For et andet hovedmarked, Frankrig, konstateres det, at 2019 var et historisk godt år, og at 2020 på trods den aktuelle nedgang stadig er over gennemsnittet for de sidste ti år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.