He-Va i nyt rekordregnskab: Godt polstret hvis krisen bliver lang

Corona-krisen betyder, at ordrerne ikke længere kommer hurtigt til efteråret. Maskinproducenten fra Mors er dog særdeles godt polstret til at klare situationen.

Det er med en særdeles god form på varelageret og de finansielle stødpuder, at maskinproducenten He-Va i øjeblikket spejder ind i ukendte krisetider.

Skulle corona-krisen blive langvarig, så er det nemlig med et rekordregnskab både på omsætningen og indtjeningen, at He-Va har forberedt sig.

Driftsresultatet for virksomheden med i alt 150 ansatte endte på 25,7 mio. kr. mod sidste års hidtidige rekord og niveau på 24 mio. kr.  Omsætningen blev for første gang løftet over 200 mio. kr. med 202 mio. kr., oplyses det fra He-Va.

Med en egenkapital på 184 mio. kr. og en soliditetsprocent på - for mange virksomheder i dansk erhvervsliv uhørte – 79 pct. er adm. direktør Villy Christiansen fortrøstningsfuld midt i en usikker tid.

”Det er vi da meget, meget glade ved. At vi for det første kan have et meget stort varelager. Det har vi glæde af nu. Vi kan levere maskiner. Hvis der er kunder, som får lidt betalingsvanskeligheder på grund af corona-krisen, så kan vi tåle, at det går lidt langsommere i en periode. Foreløbig går det planmæssigt med debitorerne”, siger han og peger på, at skulle omsætningen falde dramatisk med 20 til 30 pct, så er virksomheden rustet til at klare sådan en periode.


Villy Christiansen er adm. direktør, mens sønnen Heine er teknisk direktør.


”Skal vi i en periode producere maskiner til lager, så kan vi også det, og så kan vi hurtigt levere igen, når kunderne vil have leveret. Det har været en langsigtet strategi at opnå en solid virksomhed. Her i Nordvestjylland skal man ikke have alt for meget gæld”, siger han.  

Effekterne af corona-krisen er stadigvæk meget usikre. Helt aktuelt er der fuld gang i produktionen, og der er højsæson med at få leveret maskiner til forårsarbejdet i ind- og udland. På forhånd havde He-Va et stort lager af input-varer, så der har ikke været problemer med at få produceret maskiner, selvom den ene producent af traktor- og landbrugsmaskiner har lukket produktionen i Europa i de seneste uger.  

Største markeder er store landbrugslande som Frankrig, Tyskland og England, men udstyret kommer bredt rundt i verden. På den lidt længere bane vil corona-krisen få en eller anden form for effekt, lyder vurderingen fra Mors.

”Vi er da nervøse på længere sigt, hvis krisen bliver langvarig. Der er mange sælgere rundt omkring, der er ude at sælge He-Va maskiner rundt i verden, som lige nu ikke kan komme ud til kunderne. Mange af sommerens udstillinger bliver aflyst. Det får også konsekvenser. Vi er da lidt spændte på, hvordan efteråret bliver, men vi håber, at der kommer mere gang i tingene efter påsken”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.