Herborg-søn udlært som en del af fast ”byttehandel”

Ung lærling med særlig tilknytning til stor John Deere-forhandler er som traditionen byder i lære hos Massey Ferguson-forhandler.

Da den unge landbrugsmaskinmekaniker Mads Andersen skulle vælge lærested, så var det ikke den store udfordring.

Mads Andersen er nemlig født ind i maskinhandel med morfaderen Oluf Poulsen, som startede Herborg Maskinforretning, og forældre som også er med hos den store John Deere-forhandler.

Der er dog tradition for, at familien tager lærepladsen hos Rimmerhus Maskinforretning og omvendt, forklarer han i forbindelse med, at Dansk Maskinhandlerforening har overrakt ham et legat på 10.000 kr. som en anerkendelse for hans start i branchen, hvor han bl.a. har udmærekt sig med en svendeprøve til 12-tal.  

”Jeg bliver tit spurgt, om jeg ikke skal hjem og være en del af forretningen derhjemme, men lige nu har jeg det rigtig godt og er meget glad for at være her. Men hvem ved, hvad der sker senere i livet - der sker så meget i den her branche. Jeg er dog sikker på, at jeg gerne vil fortsætte i branchen. Jeg kan rigtig god lide at snakke med kunderne, så jeg kunne godt se en fremtid som enten værkfører eller sælger”, lyder det fra Mads Andersen.

Praktikstedet og nuværende arbejdsplads hedder i dag Dansk Maskincenter efter, at Rimmerhus Maskinforretning og Jelling Maskinforretning for nogle år siden gik sammen og skabte en af landets største forhandlere af Massey Ferguson med fire afdelinger fordelt over et større område i Jylland.

Direktør Charlotte Villum Henneborg roste ved overrækkelsen Mads Andersen for hans flotte præstationer og status som forbillede for de unge lærlinge.  

"Du har ikke glemt, hvordan det er at være lærling, efter du er udlært. Du er rigtig god til at give din viden og erfaring videre, til dem der er i lære nu. Det er en rigtig stor evne at have, og det skal du holde fast i, siger Charlotte Villum Henneberg.

Dansk Maskinhandlerforening uddeler årligt et antal legater til unge mennesker indenfor branchen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.