I nyt TraktorTech: John Deere solgte hybridtærsker i 20 år

I serien Flash Back kigger Max Madsen denne gang tilbage på en markant mejetærsker fra John Deeres menukort, John Deere 9650 CTS.

I begyndelsen var John Deeres CTS mejetærsker et udenlandsk fænomen, der kom på markedet i 1992 som en storebror til rystermaskinerne. CTS’eren havde samme cylinder og soldkasse som den amerikanske femrysters model 9500. I stedet for rystere havde CTS’eren blot to langsliggende rotorer.  

Oprindelig var maskinen udviklet til besværlige afgrøder som ris og byg, der krævede mere udskillelseskraft end rysterne kunne levere. Under gode forhold kunne den dog slå selv mærkets største seksrysters model, 9600, i hvede. Det gjorde CTS’eren interessant for et bredt publikum, og så startede en lang stribe år med forbedringer på maskinen.

Efter to år blev den opgraderet til CTS version 2 med flere heste, ligesom der løbende blev plads til mere korn i tanken.

Omkring årtusindeskiftet blev CTS’eren for alvor synlig i Danmark. Her blev den sammen med både rystermodellerne, WTS og enkeltrotormodellen STS,  lanceret i den nye 50-serie. Det er her Flash Back denne gang stopper tidsmaskinen.

9650 CTS fremstår langt mere moderne og afrundet i indpakningen end forgængeren. Det skyldes de nye heldækkende sideskærmene, der er lavet af kompositmateriale og åbner i èt stykke.

Tærskeværket er i grundtræk det samme som tidligere. Forrest sidder cylinderen trukket af aksler fra motoren. Bag den sidder en føderulle, og herefter de to langsliggende rotorer. Til sidst leder en udkasterrulle halmen sikkert ned i snitteren.

Resten af detaljerne finder du i den nye udgave af LandbrugsMediernes traktormagasin TraktorTech.

 

Læs også i TraktorTech:

TT tester:

Fendt 724 ligner sig selv, men...

Min Traktor:

Derfor blev det bæltetraktoren

Profi test:

Stråler JCB’s topmodel også udenfor vejen?

Farmer Business:

Scantrucks egne veje under coronakrisen

Vidste du

at Krone har været røde?

 

Skal du have fat i TraktorTech, så er vejen lige til. På LandbrugsMediernes hjemmeside kan du tegne et abonnement og straks få tilsendt det nye blad.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.