Idéen var hemmelig for alle - nu høvler de gyllevogne afsted
Efter et år har Samsons egen maskinhandler, Samson Agrolize, taget en pæn bid af markedet.

Engang var Vestermarkvej et sted, hvor der kom stål ind, og efter en nøje proces kom der færdige gyllevogne ud.

Jo, der produceres stadig rigtig mange gyllevogne på Samsons fabrik i Viborg, men nu står duften af galvanisereret stål og nymalede maskiner ikke alene.

På rad og række står grønne gyllevogne, som stadig har mange år foran sig, men med dåbsdatoen tilbage i tid.

På fabriksområdet er der nemlig kommet en hel del brugte maskiner tilbage til fødebyen Viborg, i takt med at Samson Agros maskinhandlerdel, Samson Agrolize, har fået handlet flere gyllevogne end konkurrenterne i markedet.

hemmeligholdt planer for alle

Det hele startede forrige sommer med de første streger til maskinforretningen på whiteboards, der måtte hviskes ud, når de forlod lokalet. Første mand på besætningen var adm. direktør Henrik Kirketerp-Møller. Snart kom økonomichef Mette Toft Pedersen om bord.

I dag er de 17 medarbejdere. Brugtafdelingen står her i år to under naturens eget tag. Men nogle små pæle viser, at maskinhandlerdelen af Samson Group er godt på vej til at få sin egen udstillingsplads under tag.

»Vi sætter i gang byggeriet af to haller på 30 x 75 meter, hvor den ene hal skal rumme alle vores maskiner, så man kan komme ind og se dem i ordentlig stand uden problemer med vejret«, fortæller Henrik Kirketerp-Møller, mens han viser rundt på Samson Agrolizes område.

Hylderne er ryddet hos jysk maskinproducent – ”Det går virkelig stærkt lige nu”Maskiner Torsdag 5. april 2018 · 06:33

Det selvstændigt selskab i Samson Group lejer sig ind i kontorlokaler ved siden af Samson Agros administration og har værksted for enden af Samsons produktionshal og lagerfaciliteter lige uden for.

Hvor skal Samson så tjene pengene – på handlerne eller på at producere maskinerne?

»Vi skal tjene penge begge steder, og det gør vi kun, når kunderne også synes, at de har lavet en god handel ved at få en ordentlig pris for deres brugte udstyr«, siger han.

År et blev tilbagelagt med et forventet underskud på tre mio. kr. drevet af etableringsomkostninger. Målene om markedsandele og salg på et marked, hvor der totalt bliver solgt 60 til 70 spritnye gyllevogne, meldes at være nået med en pæn markedsandel. Til den nye sæson er der solgt ca. 40 nye Samson gyllevogne, og Samson Agrolize har solgt ca. 100 brugte maskiner. Her på pladsen står der omkring 40 brugte gyllevogne.

Er der et marked i Danmark til dem alle?

»Samson vogne kan køre i rigtig mange år, og vi kan sagtens få solgt de fleste brugte maskiner. Kommer vi op i 10-15 år gamle vogne, så er der flere, som skal ud af landet. Og vi leder efter en dygtig eksportsælger for at sætte fokus på det«.

Faktaboks

Samsons maskinhandel

  • Samson Agrolize er Samsons egen maskinforretning.
  • Er udskilt som et selvstændigt datterselskab med eget budget og regnskab.
  • Har egne montører, men også eksterne servicecentre.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.