Intelligent hjælp til bæltetrukket Claas

Claas tilbyder ny Cemos-systemet til Claas Axion 900 TerraTrac-udgaven med bælter på bagakslen samt med flere funktioner i systemet.

I 2019 lancerede Claas Cemos-systemet som en intelligent medspiller for traktorchaufføren. Systemet kan hjælpe chaufføren med at optimere på både traktor og redskab for at øge kapacitet og sænke brændstofforbrug, og det har løbende fundet vej til en lang række af serie fra den tyske koncern. Nu kommer Cemos også til de specielle Axion 900 TerraTrac modeller, der er udstyret med bælterundervogn på bagakslen. Modellerne har i første omgang været undtaget, blandt andet fordi de kræver en anden ballast af traktoren for at få mest mulig kapacitet ud af bælterne.

Hjælper fremover med skårlæggere

Indtil nu har Cemos været begrænset til kun at hjælpe med effektiviteten på redskaber til jordbearbejdning, men fremover vil systemet også kunne hjælpe med at få det meste ud af skårlæggere - og ikke kun Claas' egen modeller, men samtlige mærker, hvad enten der er tale om bugserede skårlæggere eller butterfly-sæt.

Inden arbejdet med skårlæggeren går igang, kan Cemos hjælpe traktorføreren med at indstille skårlæggeren korrekt i forhold til afgrøden - eksempelvis tryk på knivbjælken, løftehøjde i enderne og mængden af overlap i forhold til sidehæld. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.