Kan blive årets traktor: Kan bruge din egen gylle som brændstof

New Holland deltager med en længe ventet model i kampen om at blive årets traktor i Europa.

Man kan sagtens sige, at der har været skrevet stolper op og stolper ned omkring denne traktor.

New Holland har nemlig igennem adskillige år turneret messer rundt med en biogasdrevet traktor – og vist drømmende teknologi ved nogle af lejlighederne – eks. under Agritechnica i 2017.
I år det så blevet til noget. I store træk ligner den det, som den er: En New Holland T6.180-model.

Men brændstoffet på den 6,7 liters motor er noget usædvanligt, da den kan køre på metangas – og dermed potentielt køre på biogas udvundet hjemme på farmen.

Tirsdag 19. oktober er den også en del af det smalle felt, som har fået lov til at kæmpe om titlen som årets traktor i Europa. I øvrigt bemærkelsesværdigt, når den tidligere er blevet kåret i ”delkonkurrencen” den mest bæredygtige traktor uden, at den ved den lejlighed kom rigtig på markedet.

Men grøn er den. Kommer den til at køre på grøn biogas, så vil den samtidig være væsentlig mere klimavenlig end almindelige traktorer.

I øjeblikket er en af problemstillingerne med traktoren, at der skal investeres væsentlige summer i tankanlæg, og at man ikke bare lige kan tanke den så mange steder rundt i Danmark.

Under den danske præsentation blev det oplyst, at New Holland T6.180 i biogas-udgaven er omtrent 30 pct. dyrere i indkøb end en normal dieselversion. Vedligeholdsmæssigt er den cirka 30 pct. billigere end en tilsvarende T6.180 med Stage V dieselmotor.

 

I kampen om den europæiske titel Tractor of the Year består finalefeltet af

John Deere 7R 350 AutoPowr

Massey Ferguson 8S.305 Dyna-VT

New Holland T6.180 Methane Power

Valtra T235 Direct

Case IH Optum 300 CVXDrive AFS Connect

 

Sidste års vinder blev Massey Ferguson 8S.265.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.