LandboNord: Mange landmænd overser energisparetilskud

Det kan være en god idé at undersøge, om man kan opnå energisparetilskud på sit projekt – også selvom man allerede har fået tilsagn om tilskud fra Miljøteknologiordningen, vurderer energirådgiver i LandboNord, Niels Horne Svendsen.

Selvom man allerede har fået støtte fra Miljøteknologiordningen, så udelukker det ikke, at man også kan få energisparetilskud. Man skal blot lave en aftale om salg af energibesparelsen inden man køber et energispareprodukt som LED belysning, grundvandskøling, ventilation eller lignende.

"I øjeblikket taler jeg med flere landmænd, som tror, at det ene tilskud udelukker det andet, og det er en skam. Energisparetilskuddet bortfalder altså ikke, hvis man allerede har fået tilskud fra Miljøteknologiordningen," fortæller energirådgiver i LandboNord, Niels Horne Svendsen.

LandboNord er i løbende forhandlinger med energiselskaberne og har netop forhandlet en pris-stigning fra 43 øre pr. sparet kWh til 45 øre pr. sparet kWh på besparelser op til 250.000 kWh. Hvis energibesparelsen overstiger 250.000 kWh, stiger afregningsprisen pr. kWh til 48 øre.

Sammen med resten af LandboNords MiljøRådgivning rådgiver og hjælper han med at søge tilskud til kunderne. I flere tilfælde er der både tilskud at hente i både energisparetilskud og Miljøteknologiordningen. I efteråret 2014 var det blandt andet projekter som: LED-belysning, grundvandskøling og ventilation.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.