Lukker krig for betaling af danske gyllevogne? - Vi følger da nøje med

Producenter som Hardi og Samson sælger store maskiner til både Rusland og Ukraine – og følger derfor udviklingen meget tæt i landene netop nu.

Det er med en høj grad af usikkerhed, at en række danske producenter af stort landbrugsudstyr i øjeblikket følger med i udviklingen i Rusland og Ukraine netop nu.

Den danske gyllevognsproducent Samson Agro forsyner store landbrug over det meste af verden. Også store landbrug i Ukraine og Rusland er med på kundelisten.

Erik Leth fortæller som area sales manager for en række lande i Østeuropa, herunder Rusland og Ukraine, at handlerne foreløbigt går normalt. Han er i øjeblikket ved at sende en gyllevogn til den russiske enklave i Kaliningrad, og her har handlen også foregået som normalt - og pengene er kommet sikkert frem. Han er dog spændt på, om der kan ske ændringer i pengestrømmene mellem landene.

”Vi følger da nøje med. Vi venter spændt på at se, hvordan overførslerne kan foregå”, siger han.    

For Samson har Rusland været et vækstmarked, hvor man bl.a. har fået fat i nogle store farme – bl.a. en landbrugsvirksomhed, der fordelt på forskellige farme har en produktion med 800.000 stykker kvæg.  

Samson har ingen produktion i Rusland, men har en lokal servicetekniker ansat til at følge op på markedet. Derudover varetages salget af lokale forhandlere.  

Hos Hardi International beretter VP global sales, Per Ejdorf også, at man følger situationen tæt i de her dage. Både Ukraine og Rusland er blandt Hardis forholdsvis store markeder, hvor der er en pæn afsætning af store marksprøjter til fortrinsvis store landbrug.  

”Vi følger naturligvis situationen tæt, og situationen for vores ansatte i landene. Indtil nu er det stort set business as usual. Vi kigger også på, hvad vi kan tage af forholdsregler, hvis de lukker grænserne”, siger han og oplyser, at Hardi på det russiske marked via sin franske ejers, Exel Industries, får produceret Hardi-maskiner på den franske koncerns egen fabrik i landet.

Branchedirektør Claus Hermansen, Dansk Agroindustri oplyser, at danske maskinproducenter årligt eksporterer for ca. 300 mio. kr. til Rusland og for ca. 30 mio. kr. til Ukraine.  

”Vi følger naturligvis situationen tæt og afventer udviklingen og er i øjeblikket i dialog med en række medlemsvirksomheder”, siger han til LandbrugsAvisen.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.