Maskinstations 2019-indkøb: Kunsten er at ikke købe sig fattig

Stor maskinstation har oplevet store udsving i år. Investeringerne holdes dog indenfor normalen.

Med afslutningen af 2017, der stak i en ekstrem våd retning og sommeren 2018 i den helt modsatte og tørre grøft, så er det med to ekstremer, at Bejstrup Maskinstation gør maskinparken klar til den nye sæson.

”Det er nogenlunde status quo til ny sæson. Græsgrejet er qua de få timerne klar til ny sæson, så springer vi lidt over dem. Ellers er det nogenlunde, som efter en normal sæson”, siger arbejdsleder Kim Kold Kristiansen fra den nordjyske maskinstation.

Med et normalår bliver der handlet tre til fem traktorer til ny sæson, lidt gyllerører og nedfældere og gummiged og teleskoplæsser, som de lidt større investeringer.

På gyllevognsfronten blev der handlet en del året før, så der står man også over i år.

”Kunsten er at ikke købe sig fattig. Kunsten er at holde sig på et niveau”, siger han og fortæller, at man bl.a. er lidt tilbageholdende med at købe en masse præcisionsudstyr.

”Vi kan købes os fattige i robotter og NIR-sensorer, men vi skal også betale det. Man vil gerne have det hele for det halve, men tiden er mere til low cost”, siger han.

- Alt andet end græs stabilt

Aktivitetsmæssigt har tørken kostet en del arbejdstimer hen over sommeren, mens problemer med at køre gylle ud sidste efterår flyttede en del meraktivitet ind i foråret.

”Tørken har pillet det pæne af det. Firkantet sagt, så har alt andet end græs været stabilt. Den var træls, da vi skulle have timer på snitteren. Der var ingenting i andet og tredje kvartal”, forklarer han og siger, at den tørre høst til gengæld har betydet, at man har kørt meget lidt forgæves under høsten og bjærgningen blev meget nem.  

Hvad er forventningerne til 2019?

”Vi håber, at det kommer til at gå rimeligt, selvom svineproducenterne er hårdt ramt lige nu. Enhver forringelse i branchen er ikke godt, men jeg tror og håber, at det kommer op igen”.

Får I pengene ind fra kunderne?

”Det er ikke blevet værre eller bedre de sidste tre-fire år. Min værste bekymring er, at der sidder nogle banker og tænker på at stoppe nogle bedrifter. Vi har da fået lidt tab men ikke mere end historisk set. Der er det svært at gøre noget. Det sker ikke dagligt, men vi ser det da, og vi har ikke altid rigtig set det komme, når kunderne betaler til tiden”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.