Mekanikeren med de mange 12-taller

Eksamenspapirerne fejler ikke noget hos Mathias Lundehave Kristensen. Nu er han også hærdet af Dansk Maskinhandlerforening.

I kender ham nok som vinder af Danmarks Bedste Lærling forrige år. Eller som historiefortæller i TraktorTech fra hans ophold som landbrugsmaskinmekaniker hos Australiens største Case IH-forhandler.

Nu er 25-årige Mathias Lundehave Kristensen også den seneste modtager af Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat, der udover æren og et diplom består af en kontant sum på 10.000 kr.

Legatet fik han overrakt i går hos sin arbejdsgiver Flemløse Maskinforretning på Fyn, som for nylig har fået ham tilbage efter hans udlandseventyr i Australien.

Som baggrund for uddelingen står bl.a. det faktum at få i branchen som Mathias formår at høste så store fine karakterer.  

Næsten samtlige karakterer består af 12-taller på nær nogle enkelte 10-taller.

I en pressemeddelelse fra Dansk Maskinhandlerforening forklarer han med et smil, hvordan han får det til.

"Når man nu tager helt til Aars for at gå i skole, kan man jo ligeså godt gøre noget ud af det. Jeg fandt hurtigt sammen med et par gutter på skolen, som havde det på samme måde som mig. Vi kunne godt sidde flere timer af gangen og nørde og diskutere forskellige tekniske problemstillinger, fordi vi synes det var interessant, og så var der jo også noget socialt i det samtidig. Jeg er meget bevidst om mit eget ansvar i forhold til at lære noget og få gode resultater”, siger han.

I årets første udgave af TraktorTech kunne du læse meget mere om hans ophold i Australien, hvor han bl.a. arbejdede hos den største Case IH-forhandler Down Under, O’Connors i byen Birchip 300 km nordvest for Melbourne.

”Jeg tog derned, fordi jeg gerne ville lære noget mere om CASE IH maskiner, da de har nogle lidt andre og noget større maskiner, end vi ser i Danmark”, forklarer han og fortsætter:

”Både DBL og turen til Australien har givet mig noget erfaring og øget min selvtillid. Derudover har opholdet i Australien også givet mig rigtig meget i forhold til teknisk engelsk, som er vigtigt i denne branche”.

Fik gratis svendeprøve til DBL

Da han i 2017 vandt konkurrencen Danmarks Bedste Lærling var han kun lige færdig med 4. hovedforløb, mens de andre deltagere var i gang med eller færdige med sidste hovedforløb.

”Jeg meldte mig, fordi jeg synes, jeg klarede mig ok på skolen, og så så jeg det lidt som en mulighed for en ”gratis” svendeprøve, inden det virkelig gjaldt. Den største udfordring i konkurrencen var det med, at det ikke var muligt at løse alle opgaverne indenfor tidsrammen – man vil jo gerne lave det hele. Jeg valgte at prioritere opgaverne efter, hvad der var vigtigt at få til at fungere først, og det gik jo meget godt,” fortæller han.

Til november dystes der i øvrigt igen i DBL og i øjeblikket kan håbefulde lærlinge frem til september melde sig til konkurrencen på erhvervsskolerne.dk/aars.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.