Morgenposten: Fordom om usexet branche brast – Køber sin 17. Claas – Ugens stormøde hos maskinhandlerne
Mandagens morgenpost flyver forbi direktørskift hos Danmarks største maskinforhandler, en spektakulær handel og ugens store møde i landbrugsmaskinverdenen.

God mandag morgen,

Sikke en afslutning vi havde på sidste uge – og det er jo en dejlig måde at skrive ugen i gang på, mens de første biler begynder at køre rundt på vejene denne sidste mandag morgen i november.  

Her tænker jeg på, at der fredag blev rokeret rundt i Semler Gruppen, hvilket især blev bemærket i vores del af verden, landbrugsmaskinernes. Driftsdirektør i Selmer Agro, Morten Buus, blev forfremmet til ny CEO – og nu har landets største maskinforhandler en fuldtidsdirektør, mens Kim Skovgaard Rasmussen så atter vil koncentrere sig 100 pct. om posten som viceadm. direktør i Semler Gruppen, som mange rundt omkring i samfundet nok bedst kender for deres bil business.

Vi fangede Morten Buus forud for hans første arbejdsdag fredag. Han var tydeligt glad for branchen og kollegerne, som har overrasket ham i deres vid og flid. Da han tiltrådte som driftsdirektør var det nemlig med en lille fordom om, at branchen var for usexet til at tiltrække de bedste medarbejdere.     

”Der fik jeg godt nok fordommene slået ned. Mine kolleger er her med hjertet. Mange har baggrund fra landbruget, og jeg tror, at det kun var et par stykker ud af 200 i Semler Agro, som ikke har baggrund i landbruget. Der er en kæmpe forståelse for, hvad det betyder, hvis en maskine bryder ned. Det er ikke i morgen, men det er nu, der skal gøres noget, og den indstilling er imponerende flot”, lød det.

Køber sin 17. Claas
Imponerende er det også at høre om en super loyal Claas-kunde fra Farsø, der nu har købt sin mejetærsker nr. 17 af det tyske mærke. ’Ugens Handel’ kunne nemlig i sidste uge berette om 69-årige Finn Støttrup, der trodser den officielle pensionsalder her i landet, og still going strong har købt sig en ny Lexion 660 med Vario skærebord og andre lækkerier til sine 200 hektar.   

Prisen havde Finn ikke så meget lyst til at snakke om, og det er også helt okay. Den blev handlet før Black Friday, men mon ikke der også var en pæn rabat på listeprisen alligevel…

Ugens stormøde hos maskinhandlerne
Nå, men i denne uge glæder jeg mig især til at møde en masse maskinhandlere, som onsdag samles til deres årlige store møde i Dansk Maskinhandlerforening.

Udover en god portion branchesnak kan vi også forvente at blive trakteret med en solid portion tal og udviklingstræk i branchen.

Vi fik en lille smagsprøve i sidste uge, hvor vi kunne berette, at otte ud af ti maskinhandlere kører med overskud, når man læser sig ind i deres 2016-regnskaber – og det er egentlig ganske godt gået i en branche præget af omvæltninger, nye aktører og kunder, som indtil i år har haft en særdeles anstrengt økonomi.

Ha’ en rigtig fin uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

PS: Har du et godt tip til ugens profil, handel eller bare en rigtig god historie, så ring til mig på 40283032 eller skriv på mail cjj@landbrugsavisen.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.