Morgenposten: Stor traktorlancering lige om hjørnet
Maskinernes faste nyhedsoverblik beretter bl.a. om, at Case IH er klar med live-dækning, når der afsløres store nyheder onsdag fra USA.

Nedtællingen har været stor på de sociale medier.

Men nu er det ved at være oppe over. Onsdag kører Case IH live dækning på Facebook, når der lanceres nyheder fra mærket på maskinudstillingen National Farm Machinery Show i USA.

Vil du selv følge slagets gang af lanceringen af en ny stor Magnum, så får du link her:

Live lancering

Se også sidste klip af traktoren her, som Case IH selv har lagt ud. Traktoren forventes iøvrigt at være klar på det danske marked i 2020 efter den europæiske lancering senere i år.  

Dermed venter en spændene uge, der så langt fra går i vinterferie-dvale på nyhedsfronten. Er du selv på vinterferie og mangler lidt traktorindhold på turen, så har jeg dog et par gode tips i slutningen af artiklen.

Først skal vi dog runde de store tal i brancheudviklingen. Sidste uge bød nemlig både på regnskaber fra producenten bag MF, Valtra og Fendt, Agco og konkurrenten CNH, som både har førstnævnte Case IH i porteføljen sammen med bl.a. New Holland.

Svimlende omsætninger hos traktorgiganter

Agco-koncernen løftede omsætningen og omsatte for ca. 61 mia. kr. I sig selv et stort tal. CNH-koncernen med bl.a. New Holland og Case IH i porteføljen er dog flere gange større. Omsætningen nærmerede sig 200 mia. kr. Traktor- og lastbilkoncernen er så stor, at det kun er Mærsk, som fra dansk side har en højere omsætning.

Se her:
Svimlende CNH-omsætning: Tæt på 200 mia. kroner

Kæmpe traktorproducent: Løfter omsætning til 61 mia. kr.

Begge traktor-koncerner havde fremgang – både på bund- og toplinje. Vokseværket skyldtes dog også, at de store koncerner løbende får tilføjet nye aktiviteter og virksomheder til sig.

Der er dog en grænse for fusionsbølgen. Man skal nemlig ikke forvente, at Agco og CNH smelter sammen en dag. Ifølge Agcos topchef Martin Richenhagen bliver det nemlig yderst vanskeligt at få myndighedernes godkendelse til noget samarbejde eller opkøb mellem de tre store, John Deere, CNH og Agco.

Topchef afviser det ultimative traktor-ægteskab

Maskinstation har tre kæmpe Fendt’er

I sidste uges omgang af Ugens Handel fandt vi frem til Skave Maskinstation, som efter nytår har fået leveret to styk Fendt 1038. De mindre modeller i den store Fendt-serie skal primært være trækdyr for maskinstationens gyllevogne. Sidste år fik Fendt nyregistreret fem styk fra den store Fendt-serie, men i år er der altså allerede nyregistreret to styk, så nu er der håb hos Fendt om, at 2019 bliver bedre på den front.

Maskinstationen er i øvrigt yderst begejstrerede for de store fordæk på traktoren, som er på størrelse med baghjulene på en 200 hestes traktor.

Læs:  Nu har de tre Fendt 1000: Helt vanvittigt store hjul

Vi kan i øvrigt forvente nyt om, hvordan det er gået med Fendt og de andre traktormærkers afsætning i januar senere på ugen. Her forventes dbi it nemlig at have de endelige data for nyregistreringerne af traktorer på traktorstatistik.dk.

Sønderjysk mælkeproduktion vandt Agco-konkurrence

Sidste uge blev særlig glædelig for mælkeproducenten Jac Broeders fra Rødekro med i alt 1.200 køer samlet på to bedrifter.

Han har netop modtaget en check på 37.000 kr. til yderligere service og garanti for at vinde Agco i Europas konkurrence for de traktorejere, der havde tegnet sig for vinterservice.

Læs mere: Stor dansk mælkeproducent vinder europæisk præmie

Traktor-tips til ferien

Er du allerede på vej ned igennem Europa til en tur på ski, så kan det være værd at overveje om turen skal kombineres med lidt traktor-oplysning.

Eksempelvis er der muligheder midt i Tyskland i Mannheim, hvor John Deere har deres udstillingscenter, John Deere Forum. Det ligger ca. syv timers kørsel syd for grænsen.

Se mere her, hvor du også kan klikke dig frem til åbningstider:

Længere nordpå er der i øvrigt et stort VW besøgscenter i Wolfsburg, som jeg personligt også har været godt underholdt af.   

Claas lokker i Harsewinkel med et besøg på deres museum og et såkaldt Technopark. Der er åbent mellem kl. 10 til 16 i hverdagene. Det er dog ikke muligt med kort varsel at få en rundtur på selve fabrikken, da tiderne for længst er booket. Du kan dog kontakte Claas via hjemmesiden og undersøge en dag længere ud i fremtiden.  

Er du på ski i Østrig og kan lide Case IH-traktorer og/eller Steyer, så kan du slå vejen forbi St. Valentin, hvor CNH har placeret deres store traktorfabrik. Der er også fabriks-ture, dog er du nok lidt sent ude, hvis planlægningen først starter i dag.

Er ferien allerede helt planlagt i god overensstemmelse med den bedre halvdel, så er det bare at nyde de kommende dage – og bruge tipsene kvit og frit en anden god gang. Ha’ en fin uge – om det er på arbejde eller ned af pisterne.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.