Nu er det trendy at reparere maskiner

Mens der generelt er færre unge, som søger erhvervsuddannelserne, så er der nu flere unge, som vil reparere landbrugsmaskiner.

Vejen dertil har ikke været let.

Der er mange om uddannelser, som kappes om de unge.

Men faktisk er uddannelsen til landbrugsmaskin-mekaniker ved at blive trendy efter mange år, hvor optaget på uddannelsen ikke har stået mål med det behov, maskinhandlerne har haft rundt omkring på deres værksteder.

Ved sommerens optag er tilsøgningen nemlig steget med ti procent.

Direktør Klaus Nissen fra maskinhandlerens organisation mener, at det er branchens og Erhvervsskolerne Aars’ forskellige aktiviteter for at gøre opmærksom på uddannelsen, som nu begynder at give pote.

»Vi har gjort en masse med kampagner, udvikling af konkurrencen Danmarks Bedste Lærling, deltagelse i internationale konkurrencer som EuroSkills og WorldSkills. Jeg har intet videnskabeligt belæg for det, men jeg tror, at det er det lange, seje træk, som nu begynder at virke«, siger han.

Brug for endnu flere

Maskinhandlerne glæder sig over udviklingen, men der er stadig brug for endnu flere unge, lyder analysen.

»Vi vil være tilfredse, hvis vi kan få fordoble fremgangen«, siger han og lægger vægt på, at branchen fortsætter med at sætte fokus på de unge.

»Til årets Agromek vil vi bl.a. fokusere vores stand som et live-værksted, hvor vi inviterer folkeskoleklasser ind og ser, hvad det vil sige at være landbrugsmaskinmekanikere«, siger han.

 

Flere elever og hurtigt i praktik

Hos Erhvervsskolerne Aars ser uddannelsesleder Lars Bagger Hansen flere positive trends på en gang.

»Vi har både denne her fremgang i optaget på grundforløbet, og samtidig får vores elever endnu engang hurtigere fundet sig en praktikplads«, siger han.

Trods succesen går skolen efter at øge indsatssen for at få endnu flere elever for at dække branchens behov.

»Her i efteråret forstærker vi vores indsats med at rekruttere nye lærlinge på en række fronter. Vi vil være aktive med at opsøge de unge, og samtidig deltager vi også på messer som Agromek og sender igen et hold lærlinge til Tanzania for at give dem en oplevelse og selvfølgelig også få vist, hvad vores uddannelse kan,« siger han og er enig med maskinhandlerne i, at synlighed er vigtigt for fremgangen.

»Vi føler, at det er i samarbejde med branchen er lykkedes at blive mere synlige i mediebilledet generelt og på sociale medier«, siger han.

Faktaboks

Uddannes i Aars 

  • Uddannnelsen som landbrugsmaskin-mekaniker foregår på Erhvervsskolerne Aars. 
  • Optaget er stigende denne sommer. 
  • Der er ca. 500 studerende på uddannelsen netop nu. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.