Nu tror maskingigant tingene vender efter pandemi-dyk

Tilfredshed med nedgang i 2020-regnskab i år stærkt præget af Covid-19, men optimismen er absolut ikke forsvundet hos maskingigant.

Havde John Deeres topledelse siddet og kigget på nøgletallene for deres 2020-regnskab for et år siden, så havde de nok været lidt mugne ved denne udsigt:

Et fald i indtjeningen på 15 pct. til knap 2,6 mia. dollar på bundlinjen.

Et fald i toplinjen på ni procent til ca. 31,3 mia. dollar for året, som i øvrigt slutter skævt i efteråret 2020.

Men sådan ser de ikke på tingene efter, at Covid-19 først hærgede tidligt på året på deres fabrikker og markeder i Kina og siden over resten af verden – og fundamentalt ændrede mulighederne for John Deeres forretning - og alle vores andres dagligdag.

I en pressemellelse udsendt tidligt på onsdagen amerikansk tid udtrykker topchef John May stolthed over arbejdet, som fik John Deere i mål. Mere opsigtsvækkende ser han nu ind i et 2021 med forudsigelsen om, at John Deere vil overgå niveauet fra 2019.

John Deere melder nu om et overskud på mellem 3,6 og 4 mia. dollar baseret på stigende optimisme i landbruget.

”Højere afgrødepriser og forbedrede udsigter giver fornyet optimisme i landbrugssektoren og øger dermed efterspørgslen efter landbrugsmaskiner”, lyder det fra topchefen, som også peger på, at han forventer øget indtjening på John Deeres satsning på såkaldte smart farming produkter.

Det er især et positivt syn på amerikanske landmænds forventede investeringer, der trækker op hos John Deere, mens maskinindkøbet forventes at være nogenlunde på samme niveau i EU-landene – muligvis med en lille pil op ad.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.