Ny Dry-tester måler fugt og temperatur
Få styr på tørringsprocessen i planlageret med ny fugt- og temperaturmåler, der kan måle 2,5 meter ned i kornstakken

»Vi får tit opringninger fra landmænd i høst, der ikke kan forstå, at deres korn på planlageret ikke snart er tørret ned. Men måske mangler hele bunken kun 10 eller 20 cm i at være færdigtørret. det kan være svært at vurdere. Derfor har vi udviklet denne helt nye Dry-tester, der hurtigt og sikkert kan fortælle landmanden, hvor langt han er nået med tørringsproccesen i kornet.«

Det fortæller Jacob Aarlit Gade fra Løkkes Maskinfabrik.

Dry-testeren består af et langt spyd i form af et effektivt aluminiums rørsystem med speciel luftføring, der er 2,5 meter lang, og som har følere i bunden. Øverst sidder selve apparatet, hvorpå man aflæser temperatur og fugtighed. Det kan i øvrigt kobles fra stangen, så man kan måle fugtighed og temperatur overalt. Måleapparatet er af høj kvalitet i stabil konstruktion, oplyser firmaet.

»Man stikker spydet ned gennem hele kornstakken og trækker det langsomt op, mens man foretager målinger hele vejen op. Så kan man nemt se, når man passerer korn, der endnu ikke er tørret ned. Den relative fugtighed er nemlig ens i tørret korn, men stiger, hvis kornet ikke er tørt endnu. Og det vises på displayet,« fortæller Jacob Aarlit Gade.

Mere om dette tema

Læs om Agromek samt nogen af de nyheder, de byder på, nedenfor.

Dry-testeren koster 3.900 kr. plus moms, og leveres som samlesæt i stødfast aluminimumskuffert.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.