Ny Horsch tandharve til traktorer op til 600 hestekræfter

Horsch viser på Sima i Paris en ny tandharve, men den har allerede været i gang i dansk majsstub.

Horsch er på vej i markedet med en ny model tandharve, Fortis AS. Nyheden er et supplement til de nuværende Terrano og Tiger harver og udviklet med grundprincipperne fra disse, nemlig med Horsch velkendte og kraftige TerraGrip tænder, der kan monteres med diverse skærspidser og hvor harvedybden styres af en pakker.

Fortis AS produceres i to modeller. Fortis 6 AS med 5.70 meter arbejdsbredde samt 7 AS med 6.75 meter arbejdsbredde.

- Fortis AS er kraftig og solidt opbygget i rammen med henblik på at imødekomme trækkraften fra stadig større traktorer på op til 600 hestekræfter. Harvedybden indstilles hydraulisk fra førersædet og kan justeres fra ganske øverligt - 4 centimeter og ned til 30 centimeters dybde, lyder det fra Arne Gejl fra WekoAgro, den danske Horsch-importør.

Harvedybden styres af dobbelte støttehjul forrest i kombination med pakkeren bagerst. Der kan vælges imellem diverse typer pakkere. Den primære pakker vil ifølge Arne Gejl uden tvivl være Dobbelt RollPack pakkeren som begår sig flot i alle jordtyper uanset om det er sand eller ler.
I trækstangen er der som standard indbygget hydraulisk vægtoverføring hvor der overføres op til 1.2 tons over på traktorens bagaksel.

Tandafstanden på Fortis AS er 27 centimeter, fordelt på fire buller, hvilket ifølge Horsch giver optimal opblanding og jordbearbejdning i alle harvedybder. Let indstillelige takkede tallerken-udjævnere monteret i gummiophæng sørger for en perfekt afrettet overflade. 

Vi har her i efteråret haft fornøjelsen af at have en Fortis 7 AS på arbejde i dansk muld. Her har den primære opgave været at harve øverligt til det falske såbed i stub. Også en majsstub blev bearbejdet i 10-15 centimeters dybde inden senere såning af rug med en Focus 6 TD. MultiMix hårdmetal skær-spidsen er her monteret og suppleret med to gange 10 centimeter brede skærvinger, siger Arne Gejl.

En Fortis AS kan opleves udstillet på nært forestående SIMA udstilling i Paris, hvor Horsch udstiller. Fortis AS kommer for alvor til salg til sæson 2024.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.