Sælger ny stormejetærsker og lander sorte tal

Fynsk maskinforretning har trods tørken fået vendt bundlinjen og får ny stormejetærsker ud og køre i hjemdistriktet.

Når Heden Maskinforretning kommer til at se tilbage på 2018, så bliver året kendt for tre store ting:

Som en af landets første fik Agco-forhandleren solgt den nye Ideal-mejetærsker, bundlinjen blev igen sund i maskinforretningen på trods af de mest stille sommermåneder i 30 år - og så endte året med kæmpe efterspørgsel efter bigballepressere.

Den solgte Ideal mejetærsker skal ud og køre hos en kunde på Fyn, der har købt den mindste udgave af dem, Ideal 7, med 451 hk Agco Power motor.

”Vi har haft en rigtig god demo-tur med Ideal-mejetærsker både her på Fyn og rundt i landet, og det har skabt interesse for den. Det er noget, som vi har savnet i mange år. Jeg håber, at vi får solgt flere, men det drejer sig om at komme først, da der både i Danmark og på verdensplan er et begrænset antal maskiner til sæsonen”, siger adm. direktør Lars Stockbæk Kristiansen.

I plus igen

Sidste år måtte Heden Maskinforretning notere et mindre underskud efter et år, hvor prispresset for traktorer på det fynske marked bl.a. drog i nøgletallene.

I år er forretningens overskud tilbage i vante folder med en bundlinje efter skat på knap 700.000 kr.

Midt på sommeren så salget presset ud, medgiver han.

”Jeg er tilfreds med et acceptabelt resultat efter en tørke, som ikke blev så stor en katastrofe for os. Jeg hører fra kunderne, at det ikke er gået så galt, når de gør driftsresultatet op. Det var de dårligste sommermåneder i mine 30 år, men jeg synes, at markedet rører på sig igen, og der er større forskel på top og bund i markedet. Der er stadig folk, som er i markedet for at handle”, siger han.

Et af de steder, hvor der bliver handlet, er bigballepressere. Indenfor de sidste 14 dage er der solgt fire styk af de nye Agco bigballepressere fra Hesston-fabrikkerne.

Heden Maskinforretning tilbyder presserne både som Massey Ferguson med modelbetegnelsen MF 2370 Ultra HD og i en grøn Fendt-variant med navnet Fendt Squadra 1290 UD.

”Mange halmleverandører har flyttet meget halm i år mellem landsdelene og til udlandet, og hvis man kan få mere i ballerne, så er det en bedre forretning. Når naboen får, så skal de andre være med også – ellers løber de med halmarkedet”, siger han.

Faktaboks

Kort om Heden Maskinforretning

MF og Fendt-forhandler.

Forhandler også mærker som Hardi, Kuhn og Bogballe.

Res. efter skat i 2017/18: 687(-277) i 1.000 kr.

Antal medarbejdere: 49(49)

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.