Stor maskinstation: - Jeg er strategi-løs, når det gælder udskiftning

Torben Kamp fra Skamstrup Maskinstsation har ingen fast strategi for udskiftning af maskinerne på Skamstrup Maskinstation. Men de får lov at køre mange timer, før de skiftes ud.

Det er altid spændende at høre, hvilke strategier og overvejelser der ligger bag, når de store maskinstationer skal skifte ud i maskinparken. Hvor tit skiftes der ud? Hvor mange timer får traktorerne lov at arbejde, inden de skiftes ud? Hvor meget går man op i maskinernes udvikling? Og hvad har de egentlig stående i maskinhuset?

Og heller ikke på dette punkt er Torben Kamp som »de andre«.

»Jeg er strategi-løs«, siger han.

Og så passer det alligevel ikke helt. For strategien - hvis man kan kalde den dét - er nemlig, at maskinerne hos Skamstrup Maskinstation får lov til at gå temmelig langt før udskiftning. Og at de undervejs bliver passet grundigt, primært på eget værksted.

»Ja, traktorerne får lov at gå forholdsvis langt. Lige nu har vores traktorer gået 8.000 timer i gennemsnit. Den, der har gået længst, har gået 23.000 timer. Jeg deler dem lidt op i grupper, alt efter hvor langt de har gået, og min erfaring er, at det koster nogenlunde det samme at vedligeholde en, der har gået 3.000 til 6.000 timer, som en, der har gået meget langt. Når vi gør det sådan, betyder det, at vi får nogle billige timer til gavn for forretningen«, siger Torben Kamp, der tilføjer, at udskiftningen selvfølgelig vurderes fra den ene traktor til den anden.

»Og jeg skifter da gerne en fire-fem traktorer ud om året, hvis det gennemsnitlige timetal skal holdes«, siger Torben Kamp.

Læs meget mere om Skamstrup Maskinstation i dagens printudgave af LandbrugsAvisen Maskiner, som er med rundt med LandbrugsAvisen og bl.a. bliver sendt til landets maskinstationer og maskinhandlere.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.