
Det kan da godt være, at vi er mange, som er trætte af regn og blæst i januar.
Men i det store billede så forbereder mange landmænd rundt omkring i Europa sig lige nu på, at der lynhurtigt kan komme tørre perioder igen.
Sådan lyder meldingen fra vandingsproducenten Fasterholt, som har godt med bestillinger til 2023-sæsonen.
I øjeblikket flyder maskinerne nemlig ud fra fabrikken i Brande og videre ud til forhandlere og slutkunder i ind- og udland. For at følge med har man for nylig startet et svejsehold, der kører på om natten, fortæller direktør Rikke Kjær Pedersen.
- Vi har meget travlt. Vi har bl.a. mange ordrer til Sverige, Frankrig og Tyskland, hvor vi især ser stor vækst i Tyskland, fortæller hun til LandbrugsAvisen.
Danske landmænd tager også fra, her har et særligt skattemæssigt fradrag, hvis maskinen blev leveret før nytår, også fået mange til at investere til den nye sæson.
Fasterholt har netop afleveret et nyt regnskab, hvor udviklingen i 2021/22 gøres op. Med et resultat omkring 15 mio. kr. på bundlinjen, der ligger meget tæt på fjorårets, er nøgleordet stabilitet.
Det var ellers ikke en stabil verden, som omgav Fasterholt for et år siden, da de stod og skulle producere maskinerne til 22-sæsonen.
- Jeg er meget tilfreds. Det har været et udfordrende år. Sidste år i december var vi rigtig pressede af prisstigninger og forsyningsvanskeligheder. Vi var i tvivl om, at vi fik hjul og fælge hjem til vores maskiner. Det løsnede sig i februar og marts, så vi kunne nå det, siger hun og fortæller, at forsyningen fra underleverandørerne er mere stabil i dag, omend der stadig er lange leveringstider.
- Ja, der er stadig lange leveringstider, men vi kan regne med det, som det ser ud, siger hun.
Med travlheden øger Fasterholt i øjeblikket antallet af ansatte, så de er omkring 80 ansatte. I regnskabsåret 2021/22 var man i snit 72 beskæftigede.
Fasterholt forsætter med at være en yderst solid, jysk produktionsvirksomhed med en soliditet på 45 procent.
Relaterede artikler
Kommentarer