Selvkørende vandingsmaskine og robothøster: Danskere snupper stor Agritechnica-pris

Fasterholt får sølv for ny bomvandingsmaskine med kæmpe bom, mens Robotti hædres for en fuldautomatisk selvkørende broccolihøster.

Fasterholt kombinerer ny og gammel teknik med sin DL 66 PRO vandingsmaskine med bom, som netop har udløst en sølvmedalje på Agritechnica.
Den gammelkendte teknik er den selvkørende vandingsmaskine, som tillader marklængder på op til 1.000 meter takket være rutinen i at bygge lette, men stærke maskiner. 

Fasterholt-løsningen muliggør ifølge bedømmelsesgrundlaget fra Agritechnica dermed ca. dobbelt så lange marker som hidtil muligt med bomvandingsmaskiner, som typisk får vand gennem rør og er særdeles mandskabskrævende at flytte.

Fasterholt

Til selve bommen har Fasterholt valgt en 66 meter bred aluminiumsbom, der er hydraulisk foldbar og har lavthængende lavtrykdsdyser. Det sparer vand og energi og sikrer samtidig, at vandet lander præcis der, hvor der er brug for det.

Roboveg

Robot ottedobler høstkapaciteten

RoboVeg er AgroIntellis bud på en selvkørende autonom grøntsagshøster, her konkret broccoli. Som sådan er høsteren baseret på den velkendte Robotti-platform, som så er udrustet med ekstra 2D-kameraer og 3D-sensorer til at finde broccolien, hvorefter to robotarme med stor bevægelighed høster det enkelte broccolihoved.

RoboVeg

Høstkapaciteten angives til 2.400 hoveder i timen, hvilket er ca. otte gange så mange hoveder, som en human høstmedarbejder kan høste i timen.
Maskinen er interessant, fordi høstmedarbejdere er blevet sværere at finde, ikke kun på grund af coronaen.
 

Faktaboks

Agritechnica

  • Planlagt til afholdelse27. februar til 5. marts 2022 i Hannover.
  • Udfordringerne med covid-19 i Tyskland bliver dog ved med at skabe tvivl om, hvorvidt verdens største maskinmesse kan afholdes i fysisk form.
  • Den tyske arrangør har foreløbig udskudt det pressemøde for hele verdens landbrugsjournalister, der normalt skyder Agritechnica i gang.
  • Der er allerede meldt ud, at afholdes messen, vil det være med begrænset deltagerantal og billetter i forkøb, der kun kan bruges i bestemte time-slots.
  • Store udstillere som John Deere har forlængst meldt afbud, senest gjorde Grimme det samme.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.