Trods corona: Gyllevognsgigant brager videre

Samson er kørt ind i ny sæson med den bedste ordrebog nogensinde.

Mens eksporten af danske landbrugsmaskiner helt aktuelt er faldet over foråret under coronakrisen, så oplever Samson Agro overhovedet ingen negativ coronaeffekt.

”Nej, det er der bare ikke”, lyder det fra adm. direktør Lars Henriksen, der for tiden analyserer årsresultatet for 2019/20, der skiller ved 1. juli. 

Han ser ind i en markant løftet omsætning for både det forgangne år – og er trådt ind i et nyt regnskabsår, hvor ordrebøgerne uagtet corona ser særdeles lovende ud.

Han kalder det selv overraskende og mindes, hvordan corona-krisen selv gik op for ham på en forretningsrejse tilbage i marts.

”Hvis vi skruer tiden tilbage til 13. marts, så sidder jeg i Frankrig.  Jeg fik en sms fra Udenrigsministeriet. Du skal rejse hjem. Hvad sker der, tænker jeg, men har også billet hjem dagen efter og bruger den. Jeg kommer til lufthavnen og er halvvejs Palle alene i verden. Der gik det op for os, nå for fanden”, siger han.

Få måneder senere, pr. 30. juni har Samson pr. tradition en disponeringskampagne, som skal sætte fart i efterspørgslen af det gylleudstyr, der skal produceres til den nye sæson.

”Der tænker man, hvordan mon det her skal gå.  Men vi har faktisk haft den bedste disponering nogensinde, både hos vores franske selskab Pichon og hos Samson. Det havde jeg solgt for langt, langt mindre dengang”, siger han.

Inden spørgsmålet om næste års salg kom op, så var de første tanker rettet mod, om man overhovedet kunne producere og få alle de dele, som skal hentes udefra for at bygge en gyllevogn og andet udstyr i Samson portefølje.

 I foråret har adskillige traktorfabrikker lukket ned i ugevis. Men Samson kom ikke i problemer, forklarer han.

”Vi får en del varer fra Italien - i hvert fald, hvad angår vores franske fabrik hos Pichon, og vi måtte skynde os at sikre vores supply chain. Det lykkedes med meget få afbrydelser af helt perifer karakter”, siger han.
 

De positive udsigter for sæsonen 2020/21 skyldes også, at et vigtigt segment bag slutkunderne, svineproducenterne. i 2019 og 2020 endelig er begyndt at tjene penge igen.

”De har afviklet balance igennem længere tid og står med lavere gæld og langt højere indtjening, end vi har set i mange år. De har midler til at investere og bankerne bakker dem op. Erhvervet er blevet betydeligt mere attraktivt. Svinesektoren i Danmark trækker derfor en del, selvom det danske marked som helhed er faldende i betydning for os”, siger han.

På det tyske marked har nye og strammere gødningsregler også bidraget til større efterspørgsel efter Samsons teknologi, og så oplever Samson også, at de franske landmænd har fået mere tillid til Samsons produkter efter opkøbet forrige år af Frankrigs største gylleudstyrsproducent Pichon.

I 2018/19 omsatte Samson for lidt over en halv mia. kr. Samson kan endnu ikke kommentere på niveauet for 2019/2020, men selskabet forventes senere år at kunne offentliggøre en markant fremgang igen i år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.