Ugens Maskine: »Vi skruer op for pladsen og ned for lyden«
Efter 15 år med samme kabine har JCB lanceret næste generation af Loadall teleskoplæsserne. Vi har dykket ned i den nye læsser-serie, som især på komforten har fået et løft.

Loadall 538-60, 532-70, 542-70, 536-95 og 560-80. Det er navnene på de fem specifikke modeller, JCB har lanceret i sin næste generation af Loadall teleskoplæssere.

I vanlig stil bruger JCB modelbetegnelserne til at fortælle om maskinernes præstationer. Loadall 542-70 henviser for eksempel til 4,2 ton maksimal løftekraft og 7,0 meter som den maksimale løftehøjde. Den del har ikke ændret sig, men det har en række andre ting til gengæld.

Fælles for de fire førstnævnte modeller er, at de løfter mellem 100 og 200 kg mere end deres forgængere - og det uden at vokse rent fysisk i størrelse. Hvis du har brug for det, kan du også tilvælge hydraulisk nivellering af forakslen, og du kan såvel indenfor som udenfor tage trykket af de hydrauliske koblinger, når du skal skifte redskab.

Masser af plads

Command Plus kabinen er den helt store ændring på de nye læssere. Med den lægger JCB op til et væsentlig løft i komforten for chaufføren.

»Tre store ting er væsentlig på den nye kabine. For det første har vi et lavere lydniveau, for det andet er komforten langt bedre, og for det tredje er al betjening flyttet ned på selve armlænet, så det hele tiden følger sædets bevægelser«, fortæller John Smith, administrerende direktør for JCB’s landbrugsdivision.

I kabinen har JCB ifølge virksomheden selv formået at få lydniveauet ned på 69 dB(A) mod 70,8 dB(A) i den tidligere kabine. Konstruktionen er helt ny, og der er mere plads, eftersom kabinen er vokset ni centimeter i længden.

»Det er nærmest kun joysticket, som går igen fra tidligere. Resten er nyt, fortæller Ben Mansfield, produktspecialist, JCB teleskoplæssere.

JCB har formået at skabe masser af aflægningsplads både under, bagved og ved siden af sædet i Command Plus. Frontpanelerne sidder lavere for at øge udsynet ned til skovlen, og så små detaljer, som at holderen til kaffekoppen har et dræn direkte ud af maskinen, vidner om, at JCB har tænkt over tingene i den nye serie.

Fire varianter

Det er let at kende den nye kabine på afstand. I stedet for en opdelt forrude er der nu kun én af slagsen, som strækker sig hele vejen op i taget. Dette design går igen på samtlige af de fire varianter, du kan bestille: Agri, Agri Plus, Agri Super og Agri Pro.

»De byder alle på den samme høje komfort. Det er hovedsagelig transmissionen, som adskiller varianterne. I Agri Plus har vi en fire trins powershift-transmission. I Agri Super har den seks trin, og i Agro Pro har vi vores nye DualTech VT transmission«, tilføjer Ben Mansfield om de fire varianter.

Sidstnævnte har blandt andet en funktion i kabinen, hvor du via to vippekontakter i armlænet kan regulere fremkørselshastigheden uafhængig af motorens omdrejninger.

De nye Loadall teleskoplæssere får JCB’s EcoMax motor på enten 4,4 eller 4,8 liter. Effekten spænder fra 75 til 145 hestekræfter afhængig af modellen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.