Kalvens ryg skal ligne en papkasse

12 unge lærte styling og mønstring af kvæg på intensivt weekendkursus og har nu kurs mod sommerens dyrskuer.

Ung arbejdsglæde, kompetente undervisere, stolte forældre og rimeligt tålmodige limousine-kalve. Det var opskriften, da 12 unge i alderen 12-15 år og fem instruktører og undervisere fra Bygholm Landbrugsskole og et par raceforeningers ungdomsafdelinger i weekenden før påske holdt kursus i styling og mønstring af kvæg til udstillinger hos kvægbrugslærer.

Mange af de unge havde allerede selv prøvet at deltage som trækkere på dyrskuer, og enkelte havde også selv dyr med podiepotentiale. De lærte at forme ryggens og sidernes pels som en papkasse med bred overflade og karper kanter og hjørner ved hjælp af voks, strigler og øl på sprayflaske for at få ryggen til at tage sig bredest muligt ud. Samt en masse andre af stylingens og mønstringens tip og tricks i kvægbrugslærer Jens Thaysen og hans fars limousine-avlsbesætning nær Burgårde mellem Bryrup og Brædstrup.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.