Biogas er blevet en milliardindustri - få gode råd til at få del i gevinsten

I denne udgave af podcasten Topmødet får du gode råd til, hvad der er vigtigt at få med i leverandørkontrakterne, når du som landmand skal levere til biogasanlæg. Udsendelsen blev optaget på Agromek 2022 og kan både høres som podcast og ses som webcast herunder.

Shells køb af Nature Energy for 14 milliarder kroner i denne uge vidner om den store interesse for biogas - en interesse, der i høj grad skyldes en energiform, der har fået medvind på grund af krav til grøn omstilling og ikke mindst de europæiske landes forsøg på at vriste sig fri af deres afhængighed af russisk gas. 

Men det er stadig de færreste landmænd, der bliver forgyldt, selv om de leverer de helt fundamentale råvarer til til de biogasanlæggene i form af halm og husdyrgødning.

Det kan de komme til i fremtiden - eller i hvert fald øge sandsynligheden for, at når det regner på præsten, så drypper det på degnen. 

Heinrich Lüllau fra Sønderjysk Landboforening har stor erfaring med, hvad der virker og ikke virker, når det handler om landmænds biogas-kontrakter. Få hans blik på leverandørkontrakter 2.0 og gode råd til, hvad man som landmand skal gøre, når et biogasselskab banker på døren i denne udgave af Topmødet, der blev optaget på dette års udgave af Agromek.

Vil du lytte til vores podcasts fra din mobil, kan du finde dem her:

Spotify              Google Podcast (til android)              Apple Podcasts (til iPhone)

Hør flere episoder