Sponsoreret af DLG
SEGES-kontrol: Dette svinefoder giver runde grise
Flere uanmeldte kontrolbesøg på landets foderfabrikker viser stor forskel på, hvor godt foderfirmaer overholder deklareret indhold i færdigblandet svinefoder.

SEGES har på uanmeldte besøg på landets foderfabrikker analyseret indholdet af energi, råprotein, lysin og methionin i færdigfoder til svin i forhold til den deklarerede mængde. I prøver af smågrisefoder og slagtesvinefoder fra DLG’s fabrikker holder samtlige 225 analyser sig inden for tolerancerne, som foderlovgivningen fastsætter.

Lige så vigtigt viser undersøgelsen, at DLG ligger flot på analyserne set ift. det deklarerede indhold og  er ligeledes det firma med mindst variation på analyserne – dvs. de leverer en ensartet foderblanding fra gang til gang. Læs hele undersøgelsen her: SEGES: Kontrol af færdigfoder (2016).

SEGES: DLG holder, hvad de lover

Det er vigtigt for et stort selskab som DLG, at kunderne kan stole på at foderet indeholder det, kunderne er blevet lovet. Dvs. at foderet skal indeholde bestemte mængder energi, protein, fedt og næringsstoffer, så kunderne kan stole på de varer, de køber.

"Vi har arbejdet rigtig længe og målrettet med kvaliteten af vores foder, og det er meget positivt, at vi får et så fint resultat. Vi har udviklet et omfattende egenkontrolprogram på tværs af alle fabrikker, hvor vi løbende følger op på kvaliteten af det foder, vi leverer. Disse analyser, og samarbejdet i værdikæden, gør, at vi opnår topresultater i kvaliteten af foderet og ligger forrest i feltet sammenlignet med vores konkurrenter," siger Finn Vestergaard Povlsen, kvalitetschef i DLG. 

Stolte af resultaterne

Ud over de gængse næringsstoffer som protein, fedt og energi, så dækkede SEGES’ analyser også over tilsætningsstoffer så som mikromineraler og enzymer.

”En optimal fodring er ikke blot et spørgsmål om at give mest mulig energi eller protein, men om at opnå et afstemt forhold mellem de enkelte næringsstoffer. Det giver den optimale foderudnyttelse, da mulighederne for tilvækst hos dyrene bestemmes af det næringsstof, der først virker begrænsende. Derfor er det vigtigt, at også de mindre komponenter som mineraler og fytase er i de rette mængder – og ikke blot protein og energi,” siger Finn Vestergaard Povlsen og afslutter:

”Vi ser resultaterne som et bevis på, at den konsekvente opfølgning, vi har i vores egenkontrolprogram, giver et solidt fundament under DLG’s foderløsninger, som også dokumenteres i SEGES’ kontrolrunde. Og det er vi stolte af.”

 

Emneord DLG

Sponsoreret af DLG

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.