25.000 franske mælkeproducenter truet af lukning

En længere periode med lav mælkepris kan reducere antallet af franske mælkeproducenter med en tredjedel fra 65.000 til 40.000 inden 2020.

Fremtiden er sort.

Håb er der ikke meget at spore af hos Frankrigs 65.000 mælkeproducenter. 5000 af dem vil slukke malkemaskinerne definitivt i år, fordi den lave mælkepris har kuldsejlet deres økonomi.

De mest dystre prognoser viser, at op mod 20.000 flere kan lukke og slukke frem mod 2020, hvis ikke mælkeprisen snart bedres.

De, som har udvidet produktionen og investeret i fremtiden efter mælkekvoterne, er mest klemt på økonomien. Nogle mangler op mod 1,5 krone pr. mælk for at skabe sorte tal på bundlinien og sikre nye midler til fremtidige investeringer.

Men lige nu slides alt.

»Det er et trist syn, som møder byboerne, når de kører på landet. Over alt er mælkefarmene slidt ned og ikke vedligeholdt. Traktorer og maskiner har kørt alt for længe,« lyder det fra Véronique Le Floc’h, som er formand for mælkeproducenternes organisation, OPL.

På vegne af OPL agiterer hun for en regulering af mælkeudbuddet i hele EU, som skal bringe mælkeprisen tilbage til et niveau, hvor det matcher omkostningerne. 40 eurocent, svarende til knap tre danske kroner, vil være en fair pris for en liter mælk, mener hun.

 

Læs mere om krisen i fransk mælkeproduktion i LandbrugsAvisen i dag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.