De sælger kvalitet og god smag i munden

Kunderne i gårdbutikken må gå overalt og se, hvor bøfferne kommer fra.

»Det skal være så god kvalitet som muligt fra jord til bord.«

Sådan lyder strategien for Hans Skovgaard og Joan Tarbensen, og det har de arbejdet hen imod de år, de har drevet kvægbedriften Skovgaard i Them.

»De gode dyr i Danmark bliver solgt til udlandet. Vi synes, man skal kunne købe dem her,« siger Hans, der passer malkekøer, kødkvægskvier og frilandsgrise.

Joan sælger det gode kroghængte kød i deres gårdbutik og har, siden de så småt startede i 1997, arbejdet hen imod den bedst mulige kvalitet. For mens de i 1997 solgte frosset kød, sælger de nu frisk kød. Kød af kødkvægskvier. Velhængt kød, der er friskopskåret til kunder, der kører langvejsfra for at få den kvalitet.

»Dyrene bliver slagtet, så snart de kommer til slagteriet, det har vi en særlig aftale om, så de ikke bliver stressede. Når kroppene er kølet ned, kommer de hjem i vores eget kølerum, hvor de hænger uforstyrret tre uger,« siger hun.

Det er bedre end at hænge på slagteriet, hvor kroppene får et chok, hver gang de åbner lågen for at hænge nye kroppe ind, så der ustandselig sætter sig dug på kødet. Eller også er kødet pakket i vakuum, hvor det udvikler sig langsommere.

I dag har hun ansat to slagtere, der selv opskærer præcis, når kødet er klar, så kvaliteten er i top.

Men kunderne kommer også for at få en oplevelse, og det får de i staldene og på markerne hos Hans, hvor de ser, at opvæksten har været i orden.

»Hele oplevelsen skal være kvalitet,« siger de.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle

1. JUN 00:00

SF