Hvor kommer vandplanerne fra?

Grøn Vækst danner grundlaget for de vandplaner, der netop er sendt i høring. Dette påpeges blandt andet af Mads Leth-Pedersen fra Naturstyrelsen i Jyllands Posten 15. maj.

MEN hvor kommer planerne om Grøn Vækst fra? I Miljøministeriets rapport om Grøn Vækst fra 2009 findes der ikke en eneste kildehenvisning. Dermed fremgår det ikke, hvad der er baggrund for rapporten, om der en faglig dokumentation for rapporten. og hvilken faglighed der evt. er tale om.

Det vil sige, man bygger vandplanerne på en rapport, der er uden dokumentation og konkret viden. Danmark må godt nok være et rigt samfund, når man har råd til sådan et miljøeksperiment, der er uden viden, dokumentation, konsekvensberegninger m.m. Eksperimentet med en bro til hasselmusen ved Odense-Svendborg-motorvejen, som musen åbenbart ikke ønsker at benytte, har vel været en ret bekostelig affære. Broen til hasselmusen kostede millioner, men vandplanerne kan komme til at koste milliarder. Det vil måske være en god ide at lige stoppe op og tænke over, hvor mange miljøeksperimenter vi har råd til i Danmark.

Miljøministeriets rapport om Grøn Vækst udkom april 2009, og få måneder tidligere i februar 2009 udkom Danmarks Naturfredningsforenings Landbrugspolitik. Indholdsmæssigt minder de to rapporter utrolig meget om hinanden. Det er yderst påfaldende, at der både tidsmæssigt og indholdsmæssigt er et stort sammenfald mellem de to rapporter. Det kan selvfølgelig være fuldstændig tilfældigt, at man har tænkt de samme tanker i Miljøministeriet og Danmarks Naturfredningsforening på stort set samme tidspunkt. Måske var det relevant med en undersøgelse, om det er tilfældigheder, eller der kan være andre forklaringer på disse sammenfald.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle