Nyt om grovfoder på plantekongres
Tætpakket eftermiddag i Herning giver ny viden om græsblandinger, dyrkningsstrategier, næringsstofudnyttelse og slætprognoser.

Hvad betyder klimaændringerne for højudbytteproduktion af grovfoder? Det betyder ifølge den belgiske professor Dirk Reheul fra universitetet i Gent blandt andet, at strandsvingel og rødkøver bør fylder mere i græsblandingerne.

Han er en af gæste-oplægsholderne på Plantekongressen i Herning, hvor hele eftermiddagen, onsdag 20. januar, er sat af til et spor med masser af interessante nyheder om grovfoderdyrkning.

Det passer nogenlunde med, at man kan nå at se fagmessen FarmerTech om formiddagen i messecentret og så snuppe en gratis bus ind til kongrescentret i midtbyen og tanke ny viden om eftermiddagen.

Brems N-tab fra maj

Ud over klimaændringernes betydning bliver dyrkningen og gødskningen af de nye græsblandinger med mere rødkløver, mere strandsvingel og nye sorter af raigræs også præsenteret. Blandinger der er interessante på grund af deres kombination af ydeevne, foderkvalitet og holdbarhed.

Hvordan de mest optimalt høstes, fremgår når et nyt slætstrategiværktøj demonstreres.

Endelig fylder majs selvklart også en del på grovfodereftermiddagen med ny viden om blandt andet efterafgrøder og brug af denitrifikationshæmmere. Nyeste viden om bl.a. dyrkning og svampebekæmpelse er også på programmet sammen med praktiske landmandserfaringer.

Plantekongres

  • Onsdag-torsdag 20.-21. januar i Herning
  • Deltagelse i grovfodereftermiddagen onsdag koster 750 kr.
  • Se programmet og tilmeld dig på landbrugsinfo.dk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.