Tørsyre er billig kilde til stabilt fuldfoder
Tørsyre er billigere og mere sikkert at arbejde med end organisk syre, lyder råd fra Seges.

Opvarming af foder efter udfodring betragtes som et alvorligt fodringsproblem, skriver Seges på landbrugsinfo.

Der findes flere produkter til at hindre varmedannelse, og ud fra en undersøgelse i 2018 anbefaler Seges, at man anvender tørsyreprodukter.

Tørsyreprodukter er enklere at håndtere og medfører mindre risiko for ætsningsskader og indånding af syredampe. Derudover er de billigere at bruge end organiske syrer såsom propionsyre. Anvendelse af tørsyreprodukterne kræver ikke HACCP-registrering.

Man skal være opmærksom på, at tørsyreprodukter oftest indeholder calciumkilder. Hvis man anvender lav calciumtildeling som led i forebyggelse af mælkefeber, skal man være opmærksom på bidraget fra eventuelle tørsyreprodukter i goldkofoderet.

Simpel test

Undersøgelsen viste, at en simpel test, hvor man mærker efter, om foderet tager varme i foderstrengen dagen efter udfodring, er en god metode til at vurdere behovet for tilsætning af stabiliserende additiv til fuldfoder.

Friskt udfodrede foderblandinger kan være let opvarmede som følge af friktion i foderblanderen, og dette er ikke et problem, så længe foderet ikke tager yderligere varme i foderstrengen.

FreshFOSS virker bedst

Ved 2018-undersøgelsen fandt Seges størst effekt ved behandling med produktet FreshFOSS. Herudover testede man propionsyre, natriumbenzoat og Salvana TMR.

Faktaboks

Det kan du gøre:

  • Mærk efter i foderstrengen dagen efter udfodring, om foderblandingen er varm.
  • Friskt udfodret fuldfoder kan være let at opvarme pga. friktion i foderblanderen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.