Ny foderbog med kompakt fuldfoder

Den nye udgave af bogen »Kvægets fodring« handler i høj grad om kompakt fuldfoder. Dermed bliver fodermetoden endnu mere tilgængelig for alle.

Det kan godt være, at der er nogle som synes, at kompakt fuldfoder lyder kedeligt.

Men for landmænd, der producerer mælk, er det, hvad der for tiden kaldes det nye sort.

Metoden har fået masser af omtale, siden den blev lanceret.

Det er Videncentret for Landbrug, der har udviklet metoden, og nu har landbrugsforlaget lavet en ny udgave af bogen »Kvægets Fodring«, hvor omtalen af kompakt fuldfoder spiller en central rolle.

Her kan man blandt andet læse om filosofien bag kompakt fuldfoder. Hovedtanken er, at hver mundfuld af foderet skal være ens – uanset hvornår det er udfodret, og af hvilken ko i rangordenen, det ædes.

Dette forklares ernæringsmæssigt. Men samtidig er der solid praktisk vejledning i, hvordan man bedst blander sit eget fuldfoder og tilpasser blandemaskinen til dette formål. I mange tilfælde kan man bruge den eksisterende maskine, men den skal måske forsynes med lange knive eller lignende for at sikre bevægelse i hele blandingen.

Mange andre emner

Ud over det nye fodringskoncept rummer ”Kvægets fodring” ny viden til mange aspekter af erhvervet. Fodring og management af kalve udvidet med et afsnit, der diskuterer fordele og ulemper ved pasteurisering. Og den er udbygget med rapporter fra forsøg med krydsningskalve.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle

1. JUN 00:00

SF