Pelsdyravlernes sag er alles sag

LandbrugsAvisen har de seneste uger rodet lidt op i den gamle sag om dyreaktivisterne fra Anima, der med hjælp fra Ekstra Bladet og TV2 brød ind i en række minkfarme for at vise, at dyrene ikke blev behandlet ordentligt. Aktivisterne er blevet dømt til at betale en erstatning på tæt ved en million kr., og politiet har omsider rejst straffesag mod både aktivister og journalister.

Samtidig har LandbrugsAvisen kunnet afsløre, at Anima og søsterorganisationen Dyrenes Alliance stort set udelukkende lever af offentlige midler. Organisationen har modtaget et par millioner kroner i støtte de seneste år, omtrent ti gange så meget som medlemmerne selv har betalt i kontingent. Pengene er foreløbig gemt på organisationens bankbog, hvilket giver mistanke om, at det er tipsmidler, der får lov at betale erstatningssag - hvis ikke det lykkes politikerne at sætte en stopper for det.

Senest har vi i denne uge tjekket nogle af de firmaer, Anima angiveligt har overtalt til at droppe brugen af pels. Det sker ved et massivt pres og systematisk spam over internettet, som senest Tivoli er blevet udsat for. Flere virksomheder, blandt andre Dansk Supermarked, har afvist, at man har en nej-til-pels-politik, mens andre af frygt for chikane ikke tør stå frem.

Anima - og Dyrenes Beskyttelse, for den sags skyld - har selvfølgelig lov til at være imod pelsbranchen. Det er kun godt for demokratiet, at mange forskellige synspunkter bliver hørt. Men rejser man en kritik, må man også være parat til at stå frem, når kritikken går den anden vej. Alt for ofte hopper medierne ukritisk på vognen og giver kritikerne fri taletid. Det har mange andre end pelsdyravlerne måttet stå model til. Derfor vedkommer sagen os alle, og derfor er det prisværdigt, at der tages så markant til genmæle. Anima må mene, hvad de vil - men lov og anstændighed skal overholdes, og er det en naturlov, at kritikken skal betales af offentlige midler?

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle

1. JUN 00:00

SF