Sjællænder høstede første hvidkløver

Skuffende, kaldes udbyttet af årets første hvidkløver, der blev høstet på Nordvestsjælland.

Det strammer til i LandbrugsAvisens »Skyd høsten først«-konkurrence, hvor der kun er fire afgrøder tilbage, efter Søren Boye i Vig på Nordvestsjælland fik høstet hvidkløver. Han har i alt 40 hektar hvidkløver, og mandag i sidste uge skårlagde han de 20 hektar af sorten Alice, der var modnet først. Og høsten forløb lige efter bogen og uden problemer, selvom det var lidt tidligt.

»Jeg kunne godt have ventet et par dage, men jeg valgte også at kigge på vejret, som var stabilt, mens de har lovet regn i denne uge,« siger han.

Skuffende udbytte

Udbyttet er Søren Boye ikke alt for tilfreds med. Selvom det set over en femårig periode var gennemsnitligt, kalder han det »en lille smule skuffende« og giver vejret skylden.

»Udbyttet ligger vel omkring 450 kg pr. hektar, og jeg havde forventet mere, for det så bedre ud, da vi gik i gang. Men det har været for køligt under blomstringen, så det er ikke bestøvet ordenligt,« siger han,

I skrivende stund skulle de sidste 20 hektar hvidkløver også være høstet. Derefter står den på vinterraps, maltbyg og hvede på de i alt 165 hektar. Fotografen er Peter Henriksen, der vinder en smartphone fra Sony, som LandbrugsAvisen udlodder i samarbejde med DLG Tele.

Du kan også vinde en smartphone, hvis du er først med et billede af høsten på en af de resterende fire afgrøder i »Skyd høsten først«-konkurrencen som er triticale, vinterhvede, rug og havre.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle