Viking Genetics henter Danish Crown-chef

Efter otte år i spidsen for Danish Crowns økodivision Friland får Henrik Biilmann nyt job.

Efter næsten syv år som administrerende direktør hos Friland A/S har Henrik Biilmann valgt at opsige sin stilling. Fratrædelsen træder dog først i kraft 31. januar.

»Det har været en af de sværeste beslutninger i min karriere, og det er meget vigtigt for mig at understrege, at min opsigelse ikke er et fravalg af Friland. Jeg har fået et tilbud fra anden side, som er det helt rigtige for mig, hvor jeg er i min karriere netop nu«, udtaler Henrik Biilmann.

I stedet skal Henrik Biilmann være ny direktør i VikingGenetics, foreningen for kvægavl, der i de seneste måneder har søgt efter ny direktør efter Rex Clausager i sommer valgte nye udfordringer.

Her anser Henrik Biilmann ifølge en pressemeddelelse fra sin nye arbejdsgiver Viking Genetics for at være »en nøglevirksomhed i udviklingen af en rentabel og bæredygtig kvægsektor«.

Hos Viking Genetics glæder man sig ikke overraskende til at møde den kommende direktør på kontorerne.

»Det har været vigtigt for os at finde en ny administrerende direktør, som både forstår og respekterer vores stærke rødder i andelsbevægelsen og samtidig kan videreføre VikingGenetics konstante innovative og kommercielle udvikling. Med sin erfaring fra Arla og Friland har Henrik bevist evnen til at skabe resultater i landmandsejede andelsforeninger«, udtaler bestyrelsesformand i VikingGenetics, Lars-Inge Gunnarsson.

Friland går nu på jagt efter en ny direktør.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle