3F: Derfor varsler vi konflikt mod mælkeproducent
Fagforening siger, at en blokade ikke er første skridt - og lover at tage alle hensyn til dyrevelfærd i konfliktsag.

»Vi fik en henvendelse fra seks-syv ansatte hos Jørn Kjær Madsen på I/S Rønhave, som fik 30-35 kroner mindre i timen, end hvad andre får den slags arbejde, og det er vi som fagforening naturligvis nødt til at reagere på. Så det har vi haft en dialog med landmanden om, som bare ikke rigtig har flyttet sig ud af stedet.«

Det siger Vagn Henriksen, formand for fagforeningen 3F’s grønne gruppe, om baggrunden for konflikten med I/S Rønhave.

Han afviser samtidig, at der er afgivet blokadevarsel mod bedriften.

»Det kommer slet ikke på tale, at vi skulle stå i indkørslen med røde faner og blokere for andres adgang,« siger han.

Derimod er der, helt efter de fagretslige regler og efter længere tids forgæves dialog med gårdejeren, afgivet et konfliktvarsel. Det vil kort fortalt sige, at 3F forbeholder sig ret til at tage yderligere skridt mod bedriften.

Næste skridt kan derfor, igen helt efter de fagretslige regler understreger gruppeformanden, blive en sympatikonflikt, hvor andre fagforbunds medlemmer nægter at arbejde for den pågældende bedrift. Det vil blandt andet betyde, at han ikke kan få hentet mælk og ikke kan få slagtet sine dyr.

Danmarks største mælkeproducent trues af 3F-blokadeKvæg Onsdag 6. januar 2016 · 12:16

»Vi tager altid udstrakt hensyn til dyrevelfærd i den slags sager, så han vil naturligvis kunne få fodret og passet sine køer, men hvad der sker med mælken efter malkningen har jo ikke betydning for dyrevelfærden,« siger Vagn Henriksen.

Han forventer dog, at der nu kommer skred i dialogen med landmanden.

Han afviser, at lignende skridt er på vej mod andre mælkeproducenter.

»Men vi har et ’projekt kvæg’, ligesom vi tidligere har haft et ’projekt mink’. Der har vi ved almindeligt opsøgende fodarbejde fundet en række gårde med så mange ansatte, at vi mener, at der bør tegnes en overenskomst. Det har vi så en dialog med gårdejerne om, og det kører stille og roligt,« slutter gruppeformand Vagn Henriksen, 3F.

Landbrugsavisen.dk arbejder på at få en kommentar fra Jørn Kjær Madsen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.