Debat på @malkekvæg: Hvad fejler vores ko?

Hver uge bringer Kvæg Plus uddrag fra en udvalgt debat i Facebook-gruppen @Malkekvæg.

Helle Rosenkilde Larsen var forleden ganske fortvivlet. En af hendes køer opførte sig meget mærkeligt og hun spurgte gruppens medlemmer, hvad koen mon kunne fejle. Helle skrev:

1. Kalvs ko. 65 dg fra kælvning. I aftes kl 19.30 fejlede hun ikke noget synligt. Da hun skal malke cirka kl. 22.00 står hun og "kigger stjerner". Hun fortsætter selvom hun skal i malkestalden. Hun malker normalt og er ikke desorienteret i forhold til at komme i Malkestald. Dyrlæge tilkaldes. Hun får smertestillende, B-vitamin og noget penicillin som skulle gå i hjernen (er økolog, så må erkende at jeg ikke helt har styr på, og kan huske ret mange præparater).

Efter 20 min sænker hun hovedet og begynder at æde. Hendes vom var også fyldt inden. Hun vender lidt det hvide ud af øjnene, ser en smugle blodsprængt ud. Følger ellers med i hvad der sker omkring hende. Temperatur 39,5

Til morgen har hun stukket næsen i sky igen, og dyrlægen har været her igen. Hun er dog knapt så "stiv" i høvedrejsningen i dag. Hun kan gå begge veje rundt og hun går ikke i cirkler. Temperatur 38,7

Forhistorie: hun har ca 14 dage før kælvning, stået med vægten helt tilbage på bagparten, fuldstændig som en forfangen hest.

Dyrlæge og klovbeskærer kan ikke finde noget. Hun trives når hun går i boks på halm. Malker ca 30 kg/dg. Vi ved ikke om der kan være en sammenhæng.

Opslaget har fået 71 kommentarer. Blandt andet følgende:

Anne Juul: Jeg tænker også noget i retningen af hjernebetændelse specielt fordi hun har haft feber. Alternativt kan de være andet der påvirker hjernen fx forgiftning eller ketose, men syntes dog ikke det passer så godt med hendes udsende, appetit og ydelse.

Læs alle kommentarer til opslaget her

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.