DF vil forbyde dæk på ensilagen

Dansk Folkeparti vil forsøge at skaffe et alternativt flertal til at forbyde brug af bildæk på ensilagepresenninger.

Landmænd skal forbydes at kaste bildæk op på ensilagen for at holde plastpresenningen nede. Det mener Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Karina Due, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Baggrunden er, at metaltrevler fra mørnede bildæk risikerer at ende i foderet, hvorfor det kan ende med at perforere koens mave. Ifølge Seges skyldes hver tiende dødsfald blandt køer dæktråd, hegnstråd, søm og skruer.

Miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) afviser dog at indføre et forbud.

"Jeg har dog bedt Fødevarestyrelsen om at have fokus på området i kontrollen," skriver han i et folketingssvar til DF-politikeren.

Karina Due vil nu forsøge at skaffe politisk opbakning blandt venstrefløjens partier til at indføre et forbud.

Ifølge Maskinbladet henvendte en dyrlægestuderende, Amalie Mouritzen, sig for tre uger siden til Dansk Folkeparti og foreslog et forbud mod bildæk oven på stakken.

"Det er min holdning, at man ved at lave et lovforslag, hvor det ikke er tilladt for landmændene at bruge materiale - som for eksempel dæk, som potentielt kan frigive skadevoldende genstande over tid, kan komme problemet til livs, da en sådan løsning vil resultere i færre traumatiske skader på indre organer. Som dyrlægestuderende kan jeg ganske enkelt ikke forstå, at denne brug af dæk ikke allerede er gjort forbudt, når nu det har så store konsekvenser for de dyr, som det går ud over," skrev hun til Dansk Folkeparti.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.