Få de gemte penge i ungdyrene frem i lyset

To bedriftsbesøg sætter fokus på forskellige strategier for de kvier, der ikke skal indgå i besætningen.

Eksport af kvier? Selv opfede eller sælge krydsningskalve?

Det er spørgsmål, der optager mange mælkeproducenter, blandt andet fordi valget af strategi for de kvier, der ikke skal indgå i besætningen, kan have stor betydning for kapacitetsudnyttelsen og bundlinjen.

Samtidig kan genomisk test være den bedste måde til at sikre, at det er de rigtige dyr, der bliver i besætningen, sælges eller insemineres med kødkvægssæd.

Derfor sætter SimHerd og Seges nu fokus på disse strategier og værktøjer gennem to bedriftsbesøg.

»Den løsning, der passer netop til din besætning, er ikke nødvendigvis den samme, som passer til din nabo. Målet med møderne er at blive klogere. Klogere på økonomien, men også lavpraktiske erfaringer.

Vi kommer ikke til at argumentere hen imod beslutning A eller B, men vi vil gerne synliggøre og diskutere de mest relevante ingredienser af regnestykket«, forklarer Morten Hansen fra SimHerd og Ruth Davis fra Seges, som står for bedriftsbesøgene.

Maksimalt udbytte af ungdyrpladserne

Det første møde afholdes 19. december hos mælkeproducent Peter Nielsen, Løgstør. Peter Nielsen har 320 RDM-køer, sand i sengene, en ydelse på 10.700 kg EKM og bruger i dag 65 procent kødkvæg på køerne. Peter Nielsen har valgt selv at opfede krydsningskalve.

Peter Nielsen viser rundt på bedriften, hvorefter detaljeret SimHerd beregning af de tre muligheder i hans besætning viser fordele og ulemper.

»Er det nu det rigtige, Peter Nielsen gør? Får han det maksimale ud af sine ungdyrpladser? Hvad sker der, hvis priserne på foder, kød og kælvekvier ændrer sig?

Desuden diskuteres med alle deltagere af mødet, om der er andre forhold eller usikkerheder, som vi ikke afdækker i beregningen«, forklarer Morten Hansen fra SimHerd og Ruth Davis fra Seges.

Merværdi ved genomisk test

Seges leverer til dette bedriftsbesøg og til et tilsvarende bedriftsbesøg 15. januar hos Niels Peter Mogensen, Ribe, et avlsmæssigt indspil og viser merværdien af at bruge genomisk test i kombination med enten at bruge kødkvægssæd eller salg af kvier.

»Peter Nielsen gik i gang med genomisk test af alle kvier for to år siden. Vi vil vise, hvad han har fået ud af det, og hvad potentialet er i andre besætninger«, forklarer de to arrangører.

De to møder holdes 19. december kl. 11 til 14:30 hos Peter Nielsen, Løgstør, og 15. januar kl. 11 til 14:30 hos Niels Peder Mogensen, Ribe. Tilmelding sker på mh@simherd.com eller mobil 40 51 51 25.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.