Fødevarestyrelsen undersøger brasiliansk kødskandale
Beredskabsenhed i Fødevarestyrelsen undersøger, om der er solgt fordærvet kød fra Brasilien i Danmark.

Mens en skandale om eksport af fordærvet kød ruller i Brasilien, er Fødevarestyrelsen herhjemme gået i gang med at undersøge, om det dårlige kød fra Brasilien kan være endt i danske kølediske.

Det oplyser specialkonsulent i Fødevarestyrelsen Erik Jepsen.

"Fødevarestyrelsens Beredskabsenhed er ved at undersøge sagen," siger han.

"De er ved at tjekke op på, om der er indmeldinger fra andre EU-lande, om at der skulle være varer på markedet, der er problematiske. Desuden er de ved at finde ud af, om der er kommet nogle af disse varer til Danmark.

Brasilien vil lægge låg på kæmpe kødskandaleKvæg 20. marts · 09:39

Brasilien er en af verdens største eksportører af kød. Men nu mistænker brasiliansk politi kødproducenter i landet for i årevis at have bestukket inspektører fra landets fødevarekontrol.

De skal have erklæret fordærvet kød for egnet til at sælge og spise. Sagen er en kæmpeskandale i Brasilien og kan komme til at koste landet dyrt.

Cirka 150 lande importerer ifølge nyhedsbureauet AFP kød fra Brasilien, heriblandt Danmark. Det giver Brasilien en årlig indtægt på cirka 83 milliarder kroner.

Brasiliens præsident, Michel Temer, indkaldte søndag ministre og udenlandske ambassadører til krisemøde.

 

Faktaboks

Brasiliansk politi har fundet beviser på, at slagterier har bestukket inspektører fra fødevarekontrollen. De har mod betaling sagt god for oksekød og kylling, der var uegnet til at spise.

Der er fundet råddent kød og kød med salmonella.

En stor kyllingefarm, der drives af det multinationale selskab BRF, og to slagterier fra det brasilianske selskab Peccin er blevet lukket med tvang.

Yderligere 21 kødproducerende fabrikker er under mistanke.

Det har været fremme, at der er fundet kyllingeprodukter, som er blandet op med pap. Det afviser producenten BRF dog.

Politiet holdt fredag omfattende razziaer hos producenterne, hvor 30 personer blev anholdt. Der er udsendt arrestordrer på yderligere 27 personer.

Brasilien er verdens største eksportør af oksekød og kyllinger med årlig eksport for 83 milliarder kroner. Cirka 150 lande importerer kød fra Brasilien, heriblandt Danmark.

Søndag lukkede de kinesiske myndigheder ned for import af brasiliansk kød, skriver Fødevarewatch.

EU og USA har bedt den brasilianske regering om flere oplysninger i sagen. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.