Fusionsformand: Kritik af fusion og taburetter skyder forbi

Sven Agergaard, formand for fusionen af Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning, afviser kritik af fusion for ikke at »gå til stålet«.

Det er en malplaceret kritik, som gdr. Viggo Conradsen retter mod den kommende fusion af Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning for ikke at være vidtgående nok.

Det mener Sven Agergaard, der er formand for den nye konstruktion og én af initiativtagerne bag.

Beskedne honorarer

Sven Agergaard finder det bl.a. malplaceret, når Viggo Conradsen til landbrugsavisen.dk udtaler, at fusionen »ikke går til stålet« ved ikke også at fusionere ejerforeningerne bag de to fusionerende rådgivningsselskaber - og ved at hævde, at fusionen efterlader alt for mange overflødige og fordyrende taburetter til folkevalgte til skade for landmændenes økonomi.

»Til det sidste kan jeg sige, at det, jeg og andre får som folkevalgte i rådgivningen, ikke er dét, der ruinerer landmændenes økonomi,« siger Sven Agergaard med en vis sarkasme i stemmen.

Foreninger bestemmer

»Og med hensyn til at fusionere ejerforeningerne, er det altså ikke noget, vi folkevalgte i rådgivningen kan bestemme. Dét er op til foreningerne og deres medlemmer at afgøre. Så jeg synes da, at Viggo Conradsen skal tage dét ønske med til sin egen generalforsamling,« siger Sven Agergaard.

 

Vigtig nærhed i foreninger

Sven Agergaard tilføjer, at det i hans øjne er utrolig vigtigt at bevare nærheden med medlemmerne i foreningerne og at have baglandet med i beslutningerne.

»Vi har rigtig mange opgaver i vores lokale landbrugs- og familielandbrugsforeninger: Åbent Landbrug, kontakten til kommuner og andre organisationer,« siger han.

»Her skal vi ikke være for store, for det kan være en stor udfordring for en forening at have mange kommuner at snakke med.«

»Samtidig er det da vigtigt, vi har mange landmænd involveret og engageret i opgaverne. Bliver vi for få til det, bliver det svært og vi risikerer at komme for langt fra hinanden.«

fra 25 til 12 i bestyrelse

Svend Agergaard tilføjer, at den nye rådgivningsbestyrelse for fusionen af Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning kommer til at bestå af 12 mand.

Det er under halvdelen af de i alt 25 personer, der tilsammen sad i bestyrelserne for de to fusionerende virksomheder.

»Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi har truffet en beslutning om at skære så meget til, som vi har, gjort.«

Faktaboks

Viggo Conradsen er kunde i Jysk Landbrugsrådgivning og sidder selv på »taburetter« som medlem af bl.a. DLGs bestyrelse og Landbrug & Fødevarers virksomhedsbestyrelse.

Hans kritik er, at stadig færre landmænd skal betale til alt for mange foreninger og rådgivningsselskaber.

Derfor havde han gerne set, at fusionen af Heden & Fjorden og Jysk Landbrugsrådgivning også havde omfattet de seks ejerforeninger bag, og at man havde valgt at nedlægge mindst ét af de fire rådgivningscentre, der følger med fusionen.

»Fusionen går ikke til stålet,« siger han.

 

Emneord fusion, Sven Agergaard, Viggo Conradsen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.