Irsk mejeridirektør: Mælkeprisen vender ikke i 2016
Det ser skidt ud for mælkepriserne, der snart følger et mønster, der ligner oliepriserne – og det er ikke godt, mener direktør ved Kerry Group Stan McCarthy.

Mælkeprisen ser ikke ud til at vende, mener Stan McCarthy, topchef for den irske fødevarevirksomhed Kerry Group.

Det skriver Agrimoney.com.

Kerry Group er et aktieselskab, der har en andelsselskab blandt aktionærerne. De har blandt andet mejerivirksomhed.

Flere har meldt ud, at mælkepriserne kunne være på vej op senere på året. Det gælder blandt andet Rabobank og National Autralia Bank. 

USA-mejeri scorer kassen på lave mælkepriserKvæg Onsdag 24. februar 2016 · 14:35

Direktøren mener, at den prognose er meget optimistisk.

"Helt ærligt, så er jeg overrasket over, at nogen overhoved taler om at mælkepriserne skulle vende i løbet af 2016," siger Stan McCarthy til Agrimoney. 
    
Direktøren anerkender, at mælkemarkedet er cyklisk. Det vil vende på et tidspunkt, siger han til Agrimoney. Den meget høje produktion på verdensplan vil dog tage lang tid at udligne, understreger han.

Han sammenligner med situationen for olie, hvor produktionen stiger, selvom priserne falder. Han henviser til, at Europas mælkeproduktion stiger som følge af mælkekvoternes afskaffelse sidste år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.