Lone Andersen: Natur er også mælkebøtterne på mine køers mark
Natur er det man ser, mener viceformand for Landbrug & Fødevarer Lone Andersen.

I morges, torsdag, slog Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer et billede op på sin Facebookvæg.
Her kan man se de økologisk køer græsse på hendes marker i Højbo i Vestjylland.

"Jeg forbinder naturen med landskab og det, jeg slog op på facebook i morges – mine køer med mælkebøtter foran sig," siger Lone Andersen.

God stemning

Definitionen af begrebet natur spænder bredt, og blev diskuteret endnu en gang til Naturmødet i eftermiddag, torsdag i Hirtshals.

Her håber Lone Andersen på god stemning under weekendens debatter.

"I landbruget er vi meget afhængige af naturen, derfor er det vigtigt at vi kan sætte os om et bord og snakke om det," siger hun.

Torsdag eftermiddag deltog Lone Andersen i debat med blandt andre Maria Gjerding, EL, samt Ella Maria Bisschop-Larsen formand for Dansk Naturfredningsforening.

Debatten handlede om, hvorvidt naturen er en ”helligdom” eller en ”ressource”. Noget parterne har meget forskellige holdninger til. Hvorfor Lone Andersen er glad for, der til naturmødet bliver tid til at sidde ned og snakke om tingene.

"Vi har fælles interesser og vi vil gerne arbejde sammen,” understreger hun.

Kan I blive enige om, hvad natur er?

"Definitionen af natur kan vi nok ikke blive enige om, men det er vigtigt at finde fælles løsninger, for at vi bevarer mere natur."

Økologi og natur

Debatten rummede blandt andet emner som erstatningsnatur, naturpleje samt økologi versus konventionel.

Både Ella Maria Bisscop-Larsen samt Maria Gjerding giver udtryk for deres opbakning til økologien. Det ville være oplagt for Lone Andersen, der selv er økolog, at give dem ret i deres synspunkter.

"Jeg er økologisk landmand, men derfor mener jeg stadig, at vi kun skal have økologi i den mængde, der er markedsdrevet. Der skal være økonomi i det," understreger Lone Andersen.

 

 

Faktaboks

Naturmødet

  • Hirtshals 26.-28. maj
  • Lone Andersen deltager i debatter både torsdag og fredag.
  • Mød hende fredag i Thunderdome-teltet kl. 15
  • Her debateres emnet om, hvem der bestemmer over naturen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.