Omkostningsjagt i malkestalden: Hvor hurtigt malker du?

Morten S. Thomsen, kvægrådgiver ved Sagro, fortæller om jagten på lønomkostninger i det nye nummer af fagmagasinet KVÆG, der udkommer næste uge. Læs de aktuelle tips fra tre kvægrådgivere i det nye KVÆG.

Af Morten S. Thomsen, kvægrådgiver, Sagro

Med det generelle opsving i samfundsøkonomien og krav om overenskomster i landbruget vil lønomkostningerne forventelig stige de kommende år.

Det er således relevant at forholde sig til, hvor lønkronerne forbruges på ens bedrift!, og om der findes mulige besparelser.

Besparelser bør selvsagt kun gennemføres, såfremt der er en rimelig forventning til, at der ikke tabes mere værdiskabelse i produktionen, end der spares på lønnen. Øvelsen kan være vanskelig, da det gode håndværk og detaljen tager tid – men gør den afgørende forskel.

Malkearbejdet er løntungt og udgør på mange bedrifter op mod 60 til 70 procent af de afholdte lønomkostninger. Det er således den arbejdsopgave, som oftest vil være relevant at forholde sig til.

Variationen i omkostningsforbruget til malkning er meget stor, primært fordi det forbrugte timeantal til malkning pr. ko er meget varierende mellem bedrifter.

Det kan derfor være relevant at forholde sig til ens omkostningsforbrug til malkning, hvor mange gange skal der malkes, hvor mange folk skal malke, hvornår malker de, hvornår møder folkene ind, opgaven kræver individuelle løsninger.

Inddrages de ansatte i planlægningen skabes ofte gode varige løsninger.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.