Rådgiver: Landmænd skal lære at være tydelige ledere

Det skaber usikkerhed hos de ansatte, når lederen ikke er tydelig, skriver rådgiver i næste udgave af Magasinet Kvæg.

Af Line Christensen, KvægrådgivningDanmark

Vi hører tit, at vi skal være gennemsigtige i landbruget, da det giver den åbenhed ud til befolkningen, som de efterspørger. Gennemsigtigheden skal dog ikke stoppe ved stalddøren - den skal med helt ind på staldgangen. Den skal være til stede i vores dagligdag mellem arbejdsgiver, leder og medarbejdere. 

Manglende information fra lederens side, om hvad der foregår, skaber nemlig usikkerhed, og usikkerhed skaber tanker, der leder os væk fra arbejdet – måske endda helt væk fra den nuværende arbejdsplads.

Man skal derfor altid overveje, om den rigtige information bliver givet videre. Foregår der noget, som kan være relevant for teamet også? Enten økonomisk, planlægningsmæssigt, medarbejdermæssigt eller noget helt andet. Rygter, gæt og snak kan spænde ben for motivationen og det gode arbejde.

Hvad der kan virke ligegyldigt for nogen, kan være af stor betydning for andre. Husk derfor dit team, når der sker forandringer – det kan spare både penge, tid og dårlig stemning.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.