USA vil afsætte mere mælk til eksportmarkeder
USA's stigende mejeriproduktion skal afsættes på eksportmarkeder.

Inden 2026 vil USA nå op på at eksportere 20-22 pct. af nationens mælkeproduktion – i dag er eksportandelen på 17 pct. Sådan lød meldingen fra CEO og præsident Michael Dykes fra den amerikanske mejeriorganisation IDFA (International Dairy Foods Association) i et indlæg på IDF’s årsmøde World Dairy Summit i Belfast i forgangne uge, skriver Dairy Industry Newsletter.

Her kunne Michael Dykes blandt andet fortælle, at USA’s mælkeproduktion i øjeblikket vokser med 22 mio. liter om året, og at man forventer en fordobling af produktion de næste 10 år.

Den amerikanske mejerisektor har traditionelt set ikke været fokuseret på eksport, men den nuværende regerings negative holdning til handelsaftaler vækker bekymring.

1,2 mio. jobs vil gå tabt, hvis USA trækker sig ud af NAFTA-aftalen. Dertil er KORUS-aftalen med Sydkorea (USA fjerde største marked for mejerieksport) også i fare.

"En proaktiv amerikansk handelspolitik er helt afgørende for den amerikanske mejerisektor," understregede Michael Dykes.

"Vi har brug for eksport," sagde han.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.