Video: En sund ko ser på dig og slikker sig i næsen
Spot koens sygdomstegn. Se Seges' video, som giver et hurtigt overblik.

Begyndende småskavanker kan hurtigt udvikle sig til en alvorlig lidelse, der kræver behandling, giver produktionstab og øget risiko for død.

Seges har lavet en video, hvor specialkonsulent Peter Raundal giver et hurtigt overblik over hvilke 4 sygdomstegn, man skal holde øje med hver dag.

1. Opførsel og aktivitetsniveau: En syg ko vil ofte isolere sig fra flokken og blive liggende i sengen, når de andre går til foderbordet

2. Små forandringer i koens hoved og ansigt vil ofte kunne afsløre, om den har det skidt

3. Koens krop fortæller om koens tilstand – tjek bl.a. hungergrupen og koens huld. Køer med krum ryg har det ofte skidt.

4. Yver: Et normalt yver skal være symmetrisk. Er der forskel på kirtlernes størrelse, er de røde, varme eller dejagtige skal yveret undersøges.

Se videoen her

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.