Video: Frontløber producerer mælk til 1,58 kr. pr. liter
Irske Michael Macken er frontløber i det nye nummer af magasinet KVÆG, der udkommer mandag 13. november. Han er ekstrem hvad angår low cost. Stalden har intet tag, og køerne må klare sig på græs og ensilage. Se videoen her og læse hele historien i KVÆG.

380 kg værdistof eller 4.700 kg mælk pr. ko er ikke tal, som vil få danske landmænd til at spærre øjnene op.
Men en produktionspris på 1,58 kroner pr. liter, vil skabe løftede øjenbryn.

Præstationerne skabes af James og Michael Macken, som er mælkeproducenter ved Slane i det østlige Irland.

Da de overtog gården efter forældrene i 2010, var der planteavl, kødkvæg og nogle får. I dag er der 410 krydsningskøer og britiske holsteins, en gylletank, en simpel malkestald og en sengebåsestald med 400 sengebåse uden tag på.

Taget, som ville koste 200.000 euro at lægge, er undladt, fordi køerne kun tilbringer meget få hele dage i stalden, og fordi klimaet er mildt.

»Og så var pengene meget bedre givet ud på flere køer, som kan producere mælk. Det kan et tag ikke,« lyder Michael Mackens konklusion.

Han medgiver, at der kommer mere regnvand i gyllebeholderen, når stalden ikke er overdækket, men den økonomisk kalkule taler stadigvæk ikke tagets sag.

Læs mere om Michael Macken i magasinet KVÆG, der udkommer 13. november.

 

 


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.