Amerikanere tørrer kornet billigt
Høsten er våd, men i amerikanersiloerne tørres kornet billigt

Vi er lidt over halvvejs med høsten og har den sidste tid prioriteret vårbyg med rajgræsudlæg til frø, som var ved at gro op igennem kornet. Derfor er vi ikke kommet længere med hveden end for 14 dage siden«, fortalte Anders Rahbek i onsdags.

Alt i alt har de høstet en tredjedel af hveden og halvdelen af rugen og vårbyggen. Det meste med 17 til 19 pct. vand.

»Vi er rigtig glade for vores tre amerikanersiloer, der har et omrørersystem samtidig med, at man kan tørre kornet i dem. Et fantastisk system. Her kan vi opbevare 30.000 tønder, som er det meste af vores avl«.

Han er også glad for, at have droppet raps, så de ikke skal tænke på såning midt i høst.

»Vi er ikke i panik. Det er da kun den 22. august, og vejret lysner. Med 8 til 10 høstdage er vi rigtig langt«, siger han.

Gode udbytter

»Vårbyggen giver rigtig godt i år. Jeg vil tro, vi havner på syv ton pr. ha. Hvede og rug lander nok begge på over otte ton pr. ha. Det er et fantastisk godt udbytte for rug, som har lavt input og er billig at dyrke. Her er vi normalt tilfreds med 7,0-7,5 ton pr. ha. Hveden har til gengæld flere omkostninger og har manglet sol i sommer«, siger Anders Rahbek.

Han tror på en OK kvalitet, selvom det kan være svært at spå om med al den regn.

Ingen lejesæd

»Jeg vil gerne rose mandskabet for vækstreguleringen, som har siddet lige i skabet. Vi har stort set ikke lejesæd. Især er jeg glad for, at vi gav Cerone til vårbyg. Den er dog begyndt at knække ned i aks og strå, da vi fik 40 mm sidste weekend.

 

 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.